Haber/ Didar DEMİRCİ

Geçtiğimiz günlerde Mavişehir 1. Etap Konutları'nda ikamet eden bazı site sakinleri, gazetemize ulaşarak, yetkisiz bir yönetim tarafından siteye ilişkin kararlar alındığını ve ayrıca aidat ve su faturaları gibi site giderleri için para topladıklarını iddia etmişlerdi. Konuya ilişkin site yönetiminden iddiaların doğru olmadığını dile getiren bir açıklama yapıldı. Mavişehir Siteler Platformu ve Toplu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Engin Nayman, “Yetki karmaşası yok. Aksine, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin 19 Ekim 2015 tarihli kararıyla yetkisi tescillenmiş bir yönetim var” ifadesini kullandı.

Yetki konusuyla birlikte gündeme taşınan, sitede birtakım lüks harcamalar ve kaçak yapılar inşa edildiği iddialarına karşı da sorularımızı yanıtlayan Engin Nayman, “Lüks harcama ve kaçak yapı olarak ifade edilen site çevresinin tel çitle çevrilmesinin, site girişlerine güvenlik kulübesi  yapılmasının ve parsel sınırlarımız içinde yer alan siteye ait olduğu yetkili makamlarca yazılı olarak bildirilen 2040/1 ve 2040/2 sokak numaralı yolların bariyerle kapatılmasının, 2016 yılında Karşıyaka Belediyesi tarafından revize edilerek onaylanan vaziyet planına uygun olarak Toplu Yapı Temsilciler Kurulu kararı ile yapıldığını kamuoyunun bilgisine sunmak istiyorum” diye konuştu.

Aidatlara yüksek oranda zam yapıldığı, plan ve projelerle ilgili bilgilendirme yapılmadığı iddialarına ilişkin olarak da Nayman, “25 yıldır sitemizde hiçbir proje yılında aidatları Toplu Yapı Yönetim Kurulu belirlemez. Plana uygun olarak dönem öncesinde proje taslağı, blok kat malikleri genel kurullarında alınan yetki doğrultusunda temsilciler kurulumuz arasından seçilen bir komisyon tarafından hazırlanmakta ve taslak proje Toplu Yapı Temsilciler kurulunda kabul edildikten sonra yürürlüğe girmektedir. Aidat bilgilerinin yanı sıra gelir ve giderler düzenli olarak her ay blok yapıların ilan panolarında yayınlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

LEHİMİZE SONUÇLANDI

Şimdiye kadar sadece iki kat malikinin, farklı gerekçelerle aidat ödemekten imtina ettiğinin altını çizen Nayman, bu davalardan ilkinin kendi lehlerine sonuçlandığını, son iddiayı gündeme getiren kat malikiyle ilgili davanın da 6 Ekim 2020’de karara bağlanacağını söyledi.