İzmir Büyükşehir Belediyesine kadro ve ilave tediye davası açtığı için işten atılan işçilerin İzmir Büyükşehir Belediyesi önündeki direnişi 95 günü tamamladı.

İşçilerin direnişlerini yağmur ve soğuk havaya rağmen naylon çadırda sürdürüyor. Direnişçi işçiler karda yağsa bu direnişlerini işlerine dönünceye kadar sürdüreceklerini belirterek “Biz sadece uğradığımız haksızlığın giderilmesini ve işimize geri dönmeyi istiyoruz. İşimiz ekmeğimiz için direniyoruz. Arkadaşımız Mahir Kılıç açlık grevini sürdürüyor” ifadelerini kullandılar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çağrıda bulunan işçiler, “Eğer samimi iseniz, adil iseniz 64 gündür açlık grevinde bulunan Mahir Kılıç'ın gün, gün erimesine izin vermezsiniz. Mahir ve direnen işçileri işlerine döndürmek için adım atarsınız. Buradan bir kez daha belirtmek isteriz ki, haklı olan biziz" dediler.


NEDEN DİRENİYORLAR?


İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN, İZENERJİ, Grand Plaza, İZULAŞ ve İZFAŞ gibi şirketlerde çalışan işçiler, kadrolu işçilerle aynı işi yaptıklarını belirterek, belediyeden kendilerine aynı hakları sağlamasını ve geçmişe dönük kayıplarını karşılamasını istemiş, bu taleple dava açmıştı. Belediyenin davaları geri geçmeleri yönündeki isteğini kabul etmeyen 80 civarında işçi ‘performans düşüklüğü’, ‘verimsizlik’ ve ‘disiplinsizlik’ gibi gerekçelerle işten atıldı. işten atılmıştı.