Haber/ Gökçe ADAR

Türkiye’deki üniversite ve devlet hastanelerinde yatılı olarak kalmak zorunda olan hasta çocuklara ulaşmak ve onlara moral desteği vererek iyileşme süreçlerini hızlandırmaya katkıda bulunan 'Mutlu Olalım' projesi birçok hasta çocuğun yaşama sevinci oluyor. 18 yıldan beri İzmir'deki çocuk hastanelerinde, haftanın belirli günlerinde çocukları eğlendiren etkinlikler hazırlayan proje gönüllüleri, proje kapsamında düzenledikleri festivallerde hasta çocuklara hediyeler dağıtıyor. Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Mutlu Olalım Festivali'nde, yün iplerden saç taçlar hazırladıklarını söyleyen gönüllülerden Aylin Gözeten, şöyle konuştu:

Amaçları moral desteği

“Gönüllülerimiz ve destekçilerimiz ile birlikte son 4 yıldır festivallerde el işi hediyeler hazırlayarak tedavi gören çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Festivalin; birinci ve ikinci senesinde tütü etek ve süper kahraman kostümleri, üçüncü yıl ise çorap kukla hazırladık. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz Dördüncü Mutlu Olalım Festivali'nde ise, yün ipten saç taçlar hazırlayıp süsleyip çocuklarımıza hediye ettik. Festivale katılan destekçilerimizin çocukları içinde çeşitli oyunlar ve dans etkinlikleri de yaptık. Hem hastanedeki çocuklarımız hem bizden desteğini esirgemeyen ailelerimizin çocukları için unutulmaz bir gün oldu.”

Proje kapsamında, İzmir'deki çocuk hastanelerinde çeşitli faaliyetler düzenlediklerini dile getiren Gözeten, “Haftanın belirli günlerinde, çocuk hastanelerinde tiyatro, dans, yüz boyama etkinlikleri gibi pek çok etkinlikler, gösteriler düzenliyoruz. Çocuklar için hastane atmosferini bir nebze olsun değiştirmeye çalışıyoruz. Amacımız çocuklarımızla birlikte hastanelerde onlarla birlikte faaliyetler gerçekleştirerek eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayıp, onları mutlu etmek ve tedavi süreçlerinde gerekli olan moral desteğini arttırarak iyileşme süreçlerinin hızlanmasına yardımcı olmak” ifadelerini kullandı.

30 Aktif gönüllü

Hastanedeki faaliyetlerin her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiklerini vurgulayan Gözeten, sözlerine şöyle devam etti: “Biz, çocukların gönüllü ağabey ve ablalarını örnek alarak iyilik yapmayı bilen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Şu an 30 aktif gönüllümüzle bu faaliyetleri düzenli olarak hayata geçiriyoruz. Mutlu Olalım’ın fark yaratan ana noktası; faaliyetlerinin düzenli olması, böylece sadece birkaç saat değil, çocuklarına etkisi günlerce sürecek moral desteği vermeleridir.” Gökçe ADAR