Konak Gültepe'de 26 Ağustos Mahallesi muhtarı olan Şerife Gökgür sosyal sorumluluk adına herkese örnek oluyor. Gökgür mültecilerin sorunlarını çözerken her alanda onlara destek sağlıyor.

Haber / Mustafa OĞUZ

Konak Gültepe'de 26 Ağustos Mahallesi muhtarı olan Şerife Gökgür (54) sosyal sorumluluk adına herkese örnek oluyor. Bir muhtar olarak mahalledeki birçok sorunun tespitinde ve çözümünde yer alan Gökgür, semtinde yaşayan Suriyeli mültecilerin sorunları ile yakından ilgileniyor. Ayrıca mülteci kadınları doğum kontrolü gibi sağlık sorunlarına da çare arıyor. Gökgür semtteki ekonomik nedenlerden dolayı okuyamayan çocukları tespit ederek aileleri onların eğitim görmesi konusunda bilinçlendiriyor.

ARTIK YETER DİYORLAR

Görev yaptığı 26 Ağustos Mahallesi'ndeki 16 hanede, kalabalık sayılabilecek bir mülteci topluluğunun yaşadığını belirten Gökgür, imkanlar dahilinde Konak bölgesindeki mülteci alan çalışmalarına da katılıyor. Gökgür mülteci kadınların başlangıçta doğum kontrolü konusuna mesafeli olduklarını ve korunmanın günah olduğu görüşüne sahip olduklarını dile getirerek,"İçlerinde yaşları genç olmasına rağmen 6 çocuğu olanlar var. Fakat hem ikna çalışmaları hem de geçim şartları artık bu konuda onları ters düşünceye itti. Şimdi bir çocuk yeter diyorlar. Bu önemli bir gelişme. Her gün sırayla onları evlerini ziyaret ediyorum. Çoğu çocuklarının okumasını istiyor. Bu konuda kendilerine destek veriyorum.

BİLİNÇLENİYORLAR

İçlerinde eşlerinin ekmek mücadelesine destek vermek için kuaförlük yapanlar, sigara saranlar var. Gelen yardımları onları ulaştırmaya çalışıyorum. Fakat kendileri çalışıp ürütmek üretime katkı koymak istiyorlar bu konuda iş bakıyorlar ve bu çok önemli"dedi. Konak Belediyesi Kent Konseyi Mülteci Meclisi Üyesi de olan Gökgür Birlemiş Mlletler Mülteci Konseyi tarafından 22- 26 Kasım tarihleri arasında Urfa ilinde düzenlenecek mülteci çalıştayına kadın muhtar olarak davet edilmenin de mutlyuluğunu yaşıyor.