Sempozyumda “Geçmişin gücü ve mükemmel gelecek” konusunda farklı oturumlarda çok değerli bilgiler paylaşılacağını belirten KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Senem Kılıç, "MAS günceli konuşmaz, güncel olacağı konuşur" dedi.

KalDer İzmir Şubesi, bu yıl 20.’si gerçekleştirilecek Mükemmelliği Arayış Sempozyumu'nda ''Retrofütürizm'' ana teması ile 12-14 Haziran tarihleri arasında İzmir Hilton Oteli'nde katılımcılarla buluşacak. Ayın 12'sinde gerçekleştirilecek çalıştayların ertesi günü ayın 13'ünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Geçmişin Gücü ile Mükemmel Gelecek” başlıklı sunumuyla sempozyumun açılışı gerçekleştirilecek.

20 yıldır başarıyla gerçekleştirilen Mükemmelliği Arayış Sempozyumu'nun arkasında büyük bir emek ve ekip çalışması olduğunu vurgulayan KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Senem Kılıç, MAS’ın merkezinde kalite ve mükemmelliğin yer aldığını belirterek, etkinlikte alanında önemli profesyonellerin bir araya geleceğini ifade etti. “Geçmişin gücü ve mükemmel gelecek” konusunda farklı oturumlarda çok değerli bilgiler paylaşılacağını dile getiren Kılıç, “Dünya, geçen sene ‘vuka’ (değişim) dünyasını konuştu. Biz bunu 2015’te konuştuk. KalDer İzmir’in sempozyumunda konuşulan konu başlıklarının ana teması, gelecekte konuşulacak konu başlıklarının temasıyla ilgilidir. MAS günceli konuşmaz, güncel olacağı konuşur. MAS’ın ana teması gündem oluşturacak bir vizyon perspektifi sunmaktır. Biz MAS’a katılımı tavsiye ederken hep ‘vizyon açan, ufuk açan’ diyoruz. Biz MAS’la; gündem ne olursa olsun insanların soluk alabileceği, iş vizyonunu genişletebileceği, toplumsal konulara kalite perspektifinden bakabileceği örüntülü bir program yapıyoruz” diye konuştu.

“Kaliteyi yaygınlaştırmayı hedefliyoruz”
 

“Dünyada olduğu gibi Türkiye’de her şeyin hızlı tüketildiği ve hızlı tüketimin artık düşünceleri bile çok hızlı eskittiği bir dönemde, kalitenin de kendini tekrar güncellemesi, kendi güncelini mükemmelliği ararken yakalaması önemli bir konu” diyen Kılıç, Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nun merkezinde de bu düşünce olduğunu vurguladı. Kılıç, Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nun KalDer İzmir’in üstlendiği en büyük etkinlik olduğunu ifade ederek sempozyumun 3 gün sürdüğünü hatırlattı. Kılıç, sempozyum hakkında şunları söyledi: “Sempozyumun ilk günü çalıştaylar düzenleniyor. İş insanlarının güncel bilgiye olan ihtiyacının piyasa taramasının yapıldığı, yurt dışındaki yönetim konuların tarandığı, arka tarafta bir tema içerisinde bu konuların belirlendiği bir güncel ekip var. Bu güncel ekip klasik konu başlıklarını belirlemiyor. Bir sene sonra konuşulacak konu başlıklarını getiriyorlar. Bu yüzden MAS’ın ilk günü yapılan çalıştaylar, bugün gündem olmayan ama yakın zamanda gündem olacak Çin, Amerika ve Avrupa’dan gelen yönetim konu başlıklarını içeriyor." Kılıç; özel ve kamu sektöründen yöneticiler, fikir insanları, STK'lar, iş dünyası temsilcileri ve akademisyenleri sempozyumda bir araya getireceklerini söyledi.

“Temel motto, geçmişin gücü ile mükemmel gelecek”
 

Ana tema ''Retrofütürizm'' ile ilgili düşüncelerini paylaşan Kılıç, “Neden Retrofütürizm?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Geçmişteki kültürü arayan bir toplum olduk. Herkes eskiyi yad ediyor. Retro bakış açısıyla bugün konuşulan fütürizmi birleştirecek bir tema oluşturuldu. Temel motto, geçmişin gücü ile mükemmel gelecek. Dolayısıyla kültürü koruyarak dünyadaki gelişim ve gelişimde nasıl hizalanabiliriz? Bunu sadece iş için düşünmeyelim, bunu toplumsal konular için de düşünelim. Açılış konuşmalarını yapacak olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kent vizyonunu Retrofütürizm ile anlatacak. İzmir’in kültür karmasıyla gelecekte güzel bir kent nasıl oluşturulabilir onu anlatacak. Birbirinden değerli konuklarımız var. MAS’in iki gün boyunca konukları ve konuları birbirini takip eden başlıklar olacak. Gelen kişi, gidene kadar aynı oturumlarda aynı konuları dinlemiyor olacak. 'Dünyada ne oluyor, Türkiye’de neler yapılmış, bizdeki eksiklikler neler?' sorularına yanıt alacak, 'biz de başarabiliriz' duygusu ile gidecek."
 

Profesyoneller buluşacak
 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Geçmişin Gücü ile Mükemmel Gelecek” başlıklı sunumuyla açılışı gerçekleştirilecek sempozyumda Eğitmen Yazar Tamer Demirdelen, Dr. İzzet Memi, Eğitimci ve Görsel Sanatlar Eğitmeni Emre Alaettin Keskin, ION Akademi Kurucusu Ali Rıza Ersoy, Netaş A.Ş Uluslararası Pazarlar Genel Müdürü Serdar Urçar, MET İleri Teknoloji Sistemleri Kurucusu Murat Merdin, Ford Otosan Dijital Dönüşüm ve Bilgi Teknolojileri Direktörü Hayriye Karakuzu Karadeniz, Gazeteci Yazar Bora Erdin, Peryön Yönetim Kurulu Başkanı Berna Öztınaz, Hugo Boss İK Müdürü Ebru Süngü, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri İK Direktörü Dr. Eylem Özgür, Solotürk, Sun Tekstil YK Başkanı Şükrü Ünlütürk, Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Tarkan Tekcan, Şölen Holding CEO'su Elif Çoban, Şef Ebru Baybara Demir gibi isimler yer alacak. Sempozyumun kapanış konuşmasını ise Sunay Akın yapacak. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu, Yerel Kalite Ödülleri'nin açıklanmasıyla sona erecek.