Haber/ Reyhan Şenay

Avrupa Birliği finansal desteği ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından yürütülen 'Özgür Gazeteci Güçlü Medya Projesi' Bölge İl Eğitimleri devam ediyor. Manisa'dan sonra Muğla'ya giden İzmir Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri ve proje eğitmenleri, Muğlalı gazetecilerle bir araya geldi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, AB Proje Koordinatörü ve İGC Başkan Yardımcısı Semih Aksoy ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut'un katıldığı il eğitimine Muğla il ve ilçelerinden 40 gazeteci katıldı. Güncel mesleki derslerin 4 ayrı başlıkta sunulduğu eğitimde Avukat Birgül Değirmenci İfade özgürlüğü ve Gazetecilerin Hakları, Ahmet Buğra Tokmakoğlu Yeni Nesil Medya Yayıncılığı, Özgür Kurşun ise Mobil Araçlarla Görüntülü Habercilik, Prof. Dr. Sevda Alankuş Medyada Nefret Söylemi ve Barış Dili Gazeteciliği konularında bilgi verdi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, gazeteci özgürlüğünün güçlü medyadan geçtiğini vurgulayarak, proje kapsamında bölge il eğitimleri ile yerel basının örgütlü ve donanımlı olmasını hedeflediklerini söyledi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “Gazetecilerin gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlamaları için tek çıkış yolu eğitimdir. Bu amaçla proje kapsamında İGC ve TGS olarak basın akademileri kurduk. Bununla da kalmayıp, İzmir'de çok yakında uluslararası basın merkezini açarak, uluslararası meslektaşlarımızla da yol alacağız” diye konuştu.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, ‘Özgür Gazeteci, Güçlü Medya Projesi’ kapsamında 2019 yılından beri katıldıklarını belirterek, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne Muğlalı gazeteciler adına teşekkür etti. Muğlalı gazeteciler ise aldıkları eğitimin özellikle son teknolojilerden haberdar olmalarını sağladıklarını söyleyerek, edindikleri bilgileri deneyimleriyle birleştireceklerini aktardılar. ‘Özgür Gazeteci Güçlü Medya Projesi Bölge il eğitimlerinin bir sonraki son durağı 23 Ekim 2021’de Aydın olacak.