Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi, Karşıyaka Adliyesi’ne giderek yeni müfredatı hazırlayanlar hakkında görevi kötüye kullanma, eğitim ve öğretim hakkını engellemek iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Haber / Umut KARAKOYUN

Yeni müfredata yönelik tepkiler sürüyor. İzmir’de; Bilimsel ve Laik Eğitim Hareket, Karşıyaka Adliyesi’ne giderek yeni müfredatı hazırlayanlar hakkında görevi kötüye kullanma, eğitim ve öğretim hakkını engellemek iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçelerde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Talim ve Terbiye Kurulu Üyeleri’nden şikayetçi olan İzmirliler, ilgililer hakkında kamu davasının açılmasını talep etti. Dilekçede; “Türk dili ve edebiyatı dersinde, Nutuk ve Atatürk’e yer verilmemiş. Eski eğitim programında Atatürkçülük konuları başlığı altında yer alan konuların yeni eğitim programında yer almaması açıklanabilir değil. Orta öğretim temel dini bilgiler dersinde yine Peygamberimizin hayatı dersinde Anadolu İmam Hatip Lisesi meslek dersleri programlarında, cihat kavramına yer verilmiş, evlilik inanç boyutlarıyla anlatılmıştır” denildi.

MÜZİK YERİNE TEKBİR

Dilekçede ayrıca müzik dersinde tekbir, ilahi ve dini müziklerin de dahil edildiği belirtilerek, çocukların ve gençlerin Anayasal ilkelere göre korunmasının gözetilmediği ifade edildi. Eğitimde Cumhuriyetin niteliklerinin ve laikliğin göz ardı edildiği vurgulanan dilekçede, eğitimde çağdaş ilkelerin gözetilerek yürütülme anlayışının bir kenara bırakıldığı da yer aldı. Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi adına konuşan Uğur Göçmüş; “Yeni müfredatta bilimsellik dışlandı. Bilimden, cumhuriyet değerlerinden uzak, Atatürk ilkelerine karşı bir müfredat var. Öğrenciler, cihat kavramları ile tanıştı ve bu şekilde eğitim alıyor. Biz de bu değişikliklere karşı olduğumuzu her fırsatta söylüyoruz. Aynı zamanda bununla yasal olarak da mücadele edeceğiz. Burada eğitim ve öğretim hakkını engelleme suçu da var” dedi. Açıklamanın ardından, üyeler dilekçelerini bireysel olarak savcılığa verdi. Umut KARAKOYUN