Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, mezuniyet töreninde İzmir Marşı söyleyen öğrencileri engellemeye çalışan Atatürk Lisesi Müdürü Selamettin Demirhan'a sert tepki gösterdi.

ENGİNMezuniyet töreninde İzmir Marşı söyleyen öğrencileri engellemek isteyen Atatürk Lisesi Müdürü Selamettin Demirhan'a tepki gösteren Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, "O şahsın oturduğu koltuktan alınması için ne gerekiyorsa yapacağız. Ama bu yetmez onu oraya atayanlardan da hesap soracağız" dedi. AKP iktidarının uçun zamandan bu yana eğitimde liyakatı geri plana ittiğini ve eğitim kurumlarının başına kendisine biat eden kişileri atadığını belirten Orhan Yıldırım şöyle konuştu:

KOLTUĞA YAKIŞMIYOR


"Oturdukları koltuklara layık olmayan ve bu koltukları hazmedemeyen bu şahısların göreve başladıktan sonraki en büyük becerileri hükümete yakın olduklarını buldukları her fırsatta göstermek. İktidara yaranmaktan başka hiçbir çabaları yok. Hiçbirinin yöneticilik kapasiteleri yok ama yandaşlığı iyi biliyorlar. İzmir'in hatta Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Atatürk Lisesi'nde, yalnızca iktidara yakın olduğu için göreve atanan Selamettin Demirhan'ın İzmir Marşı'nı engellemeye çalışması ise hiç kabul edilemez. Mustafa Kemal Atatürk'ün bu ülkeye kazandırdıklarına, devrimlerine karşı kafa yapısında olan bu şahsın hemen görevden alınmasını istiyoruz. Bu da yetmez ayrıca İzmir halkından özür dilemeli. Bu olaydan sonra o koltukta oturmaması için elimezden gelenii yapacağız. Hatta yalnızca ondan değil onu bu göreve atayanlardan da hesap soracağız. O müdür yaptığının bedelini ödeyinceye kadar bu olayın takipçisi olacağız."

https://youtu.be/iXZOHInWjhQ

ALNINDAN ÖPÜYORUM


Bu arada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay da, İzmir Atatürk Lisesi’nde yaşanan tartışmayı Meclis gündemine taşıdı. Balbay, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın İzmir Atatürk Lisesi müdürü Selamettin Demirhan’ı derhal görevden alması gerektiğini vurguladı. Okul müdürüne en güzel yanıtı gençlerin, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla verdiğini belirten Balbay, “Atatürk’ün gençliğe hitabesi orada hayata geçti. Öğrencilerin alnından, yüreğinden öpüyorum” dedi.

Öğrencileri kutluyorum


CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, öğrenci ve velilerin İzmir Marşı’nı söylemesine engel olmaya çalışan Atatürk Lisesi Müdürü Selamettin Demirhan'a tepki gösterdi. Yücel, “Okula siyaset sokmaya, aklınca birilerine yaranmaya çalışanlara boyun eğmeden, hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı söyleyerek Atatürk Lisesi’nin tarihine ve ismine yakışan duruşu sergileyen gençlerimizi ve onların velilerini canı gönülden kutluyorum” dedi. Öte yandan İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği de Selamettin Demirhan'ın basiretsiz bir yönetici olduğunu belirterek, okul müdürüne tepki gösterdi.