Ortaya çıkan varyantların ardından vaka sayıları da artışa geçti. Varyantların da etkisiyle koronavirüsün belirtilerinde de değişiklikler tespit edildi. İngiltere’de yapılan çalışma belirtilerin değiştiğini ortaya koydu. İşte yeni belirtiler…

Koronavirüs salgınının bitmesi beklenirken, yeni varyantlar ortaya çıkıyor. Dünyayı etkisine alan hastalıkta varyantların etkilerinin konuşulduğu bugünlerde hastalığın belirtilerinin değiştiği açıklandı.

Uzmanlar aşı olunmasına rağmen kişilerin virüsü yayma tehlikesine dikkat çekerken İngiltere’den gelen son çalışma varyantlar ve aşı olan kişilerde farklı semptomların görülmesi nedeniyle koronavirüs belirtilerinin değiştiğini ortaya koydu.

BU BELİRTİLERE DİKKAT!

İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere burun akıntısı , baş ağrısı , hapşırma , boğaz ağrısı ve koku kaybı son dönemin en yaygın 5 semptomu arasında gösteriliyor.

Mu ve Delta varyantlara yakalanan kişilerde görülen semptomların tam listesi ise şöyle:

Yüksek ateş, titreme, devamlı öksürük, koku kaybı veya değişikliği, tat kaybı veya değişikliği, baş ağrısı, olağandışı yorgunluk, boğaz ağrısı, bilinçte bulanıklık, deri döküntüsü, ağız veya dilde meydana gelen değişiklikler, kırmızı ve ağrılı parmaklar veya ayak parmakları, nefes darlığı, göğüs ağrıları, kas ağrıları, boğuk ses, ishal, iştahsızlık, karın ağrısı, burun akması, hapşırma