İzmir Mimarlar Odası başkanlığı için yapılan seçimler tamamlandı. 3 listenin yarıştığı genel kurulda, mimarlar tercihini mevcut başkan Halil İbrahim Alpaslan ve ekibinden yana kullandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası İzmir Şubesi, genel kurulunu hafta sonu tamamladı. Seçimde; Çağdaş Demokrat Mimarlar, Toplumcu Demokrat Mimarlar ve Gelecek Grubu yarıştı. Mimarlar Odası İzmir Şubesi binasında gerçekleşen genel kurulda, Çağdaş Demokrat Mimarlar'ın listesi, seçimi 527 oyla kazandı. Çağdaş Demokrat Mimarlar listesinden seçime katılan mevcut Başkan Halil İbrahim Alpaslan, yapılacak görev dağılımı sonrası yeniden başkanlık koltuğuna oturacak. Genel kurulun ardından değerlendirme yapan Halil İbrahim Alpaslan, seçim döneminin son derece iyi geçtiğini belirtti.

İLGİ MEMNUN ETTİ


Aday olan listelerin, demokratik ilkeler çerçevesinde görüşlerini anlattıklarını söyleyen Alpaslan, genel kurula gösterilen ilgiden de memnun olduklarını söyledi. Bin 200 mimarın genel kurula katıldığını ifade ederek; “Meslektaşlarımızın odaya ilgisi bizi mutlu etti. Kazanan taraf olduğumuz için de mutluyuz. Seçim süreci çok öğretici oldu. Biz, var olan yönetimin yenilenerek vücut bulmuş haliyiz. Bazı arkaşlarımız ayrıldı, yeni arkadaşlarla grubumuzu destekledik” dedi. Yapacakları çalışmalar ile çıtayı aşağı düşürmemek, tam tersi yukarı çekmek için çalışacaklarını kaydeden Halil İbrahim Alpaslan, “Hazırlayacağımız raporlar, kent için yapacağımız çalışmalarla odayı bir önceki dönemin ilerisine götüreceğiz. Bunun yanı sıra seçim döneminde meslektaşlarımızın taleplerini de görme fırsatı bulduk” dedi.

[caption id="attachment_96953" align="alignnone" width="656"]mimarlar Yapılan genel kurulda Toplumcu Demokrat Mimarlar 349 oy alırken, Gelecek Grubu ise 270'te kaldı.[/caption]

KAMUDAN YANAYIZ


Halil İbrahim Alpaslan, bundan sonra da yapacakları çalışmalardan taviz vermeyeceklerini vurgulayarak genel kurulda diğer grupların eleştiri ve önerilerini de dinlediklerini açıkladı; bu dinamizimden önlerine yeni hedefler koyduklarını aktardı. Bu dönemde yapılan beyin cimnastiğinden de faydalanarak, yeni dönemde hem eskiden getirilenleri ileri taşımak hem de son dönemde öğrendikleri ile yola devam etmek istediklerini söyleyen Alpaslan ayrıca kente dair yaptıkları çalışmaların ortada olduğunu ve bu çalışmalardan asla taviz vermeyeceklerini kaydetti. Her zaman kentten, kamudan, halktan yana olan duruşlarını, bu dönemde de net şekilde ortaya koyacaklarını söyleyerek mücadelelerini bu eksende artırarak sürdüreceklerini söyledi. Yapılan genel kurulda Toplumcu Demokrat Mimarlar 349 oy alırken, Gelecek Grubu ise 270'te kaldı.