İçişleri Bakanlığı'nın 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı ilan etmesi üzerine paniğe kapılarak market ve fırınlara akın eden yurttaşları hedef alan Mehmet Barlas ve Engin Ardıç, bugünkü köşelerinde hakarete varan yorumlar yaptı. 

İki yazar da daha önce CHP'li yöneticileri ve sol kesimi 'Halka tepeden bakan, göbeğini kaşıyan' tipler olarak görüyordu. Ancak rüzgar yön değiştirince halka hakaret etmekte ön sıraları kimseye kaptırmadılar. Engin Ardıç, Türk medyasında ağzı ve kalemi bozuk biri olarak tanınıyor. Mehmet Barlas ise her dönem iktidara olan yakınlığı ile biliniyor. 

'Zeka özürlüler' imasında bulunan Mehmet Barlas, "Yasak başlamadan önce gece yarısı sokakları, meydanları, marketleri dolduranları ise büyük çoğunluk 'Koronavirüs salgınını umursamadıklarına göre bunlar zeka özürlü olmalılar' diyerek televizyon haberlerinden izledi" ifadelerini kullandı.
Çirkin ifadeler kullanmasıyla bilinen Engin Ardıç da, 'alt tabaka, lümpen, ayı' gibi ifadeler kullandı.

Ardıç, "Şimdi de, yasağı çiğneyen ayıları televizyondan gülerek izlemiyor muyuz? (...) 'Ay ben sıcakladım ayol' diye kendini sokağa atan teyzeler... Bunca gürültü patırtıdan sonra bile 'haberim yoktu' diyen amcalar... 'Sen bana karışamazsın' diye polise diklenen, hatta tüküren babayiğit bozuntuları... İşbu yasak alt tabaka için konulmuştur. (...) Küçük burjuva yasaklara büyük ölçüde uyum sağladı. Yüksek sosyete, Şeyma hariç, olgun davranıyor. Ama onların evleri de geniştir. Arıza çıkaran lumpen proletaryadır" dedi.

Sabah Gazetesi'nin iki yazarına tepkiler de gelmekte gecikmedi. CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Turan Aydoğan, sokağa çıkma yasağı ilanından sonra ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkan vatandaşlara hakaret eden Sabah yazarları Mehmet Barlas ve Engin Ardıç’a tepki gösterdi. Aydoğan, AKP sıralarına dönerek, "Bu utanmazların arpası fazla gelmiş, alın bunları Saray’ın bahçesine koyun!" dedi.  Aydoğan, “Çok makbul 2 gazeteciniz var; Engin Ardıç, Mehmet Barlas. Yazdıklarını siz de görmüşsünüzdür, bu millete 'ayılar, alt tabaka, lümpenler' diyor, sokağa çıkanlara diyor, bu milletin parçalarına diyor. 'Millet, millet' diye ayağa kalkanlar, siz de burada susup izliyorsunuz" dedi. Aydoğan, sözlerinin devamında ise “Bunları alın, bunların arpası çok gelmiş, yağı fazla veriyorlar. Millete yönelmesinler, alın ya sarayın bahçesine koyun ya partinizin önüne koyun. Sizi istedikleri kadar yağlasınlar. Bu yağcıların nefretinden milleti kurtaralım” dedi ifadelerini kullandı.