Emekli Sen üyeleri emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili açıklama yaptı. DİSK Emekli Sen MYK üyesi Haldun Sulanç, "Çoçuklarımızı mezarda emekliliğe zorlayan tüm yasal düzenlenmeler kaldırılmalı" dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları DİSK'e bağlı Emekli-Sen üyeleri emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenledikleri basın açıklamasında yıllardır emeklilerin çocuklarını ve torunlarını mezarda emekliliğe zorlayan tüm yasal düzenlemelerin kaldırılmasını istedi. AKP'nin 15 yıllık iktidarı boyunca siyasi, ekonomik ve sosyal yaşamda milyonlarca insanı mağdur ettiği yetmezmiş gibi önümüzdeki yılda bu mağduriyetleri katlayarak devam ettireceğini belirten DİSK Emekli Sen MYK Üyesi Haldun Sulanç

"2018 bütçesinde emekli yok, çalışan yok, memur yok, işçi yok, esnaf yok, çiftçi yok, halk yok, köylü yok, kadın yok, öğrenci yok. Yoklar bütçesi. Peki neler var? Ağır vergiler var, zamlar var, sermaye var, Varlıklar bütçesi yüzde 11 büyüdük diyorsunuz. Hangi şehirde, kasabada, köyde, mahallede, sokakta bu büyüme. Söyleyin bizlere girip arayalım, bulalım yüzde 11 büyüme neredeyse biz emekliler hala bulamıyoruz. Biz giderek küçülüyoruz “dedi.

Basın açıklamasına katılan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) İzmir Platform Sözcüsü Mehti Bıkmaz, TBMM'de AKP oylarıyla kabul edilen 2018 bütçesinin emeklileri yok saydığını belirterek "4447 ve 5510 nolu yasalar ile düzenlenen sosyal dramın artarak devam etmekte olduğunu görmekteyiz. Öncelikle vicdani, insani İLO (İnsana Yakışır İş-International Labour Organization) değerlerine dair uygun olmayan bu mağduriyeti artık anlayınız. 4447 nolu yasa ile prim günlerini fazlasıyla ödemiş olan Yurtaşlarımıza Erken emeklilik diye yarıttığınız algıyla mağduriyetlerini artırmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz.

AKP hükümeti olarak 2008 yılında 5510 sayılı yasa ile yaşınızı bekleyeceksiniz dediğiniz emeklilikte yaşa takılanların prim gün sayısını İLO değerlerinin üzerinde yatırmış olduğu halde issiz kalan mağdurlara Genel Sağlık sigortası adı altında ceza keser gibi soymaya ödemedi diye de faizinle birlikte borçlandırıyorsunuz. Hükümetiniz sayesinde issizliğni bu kadar artığı dönemde okuyamayan erkek evlatlarımıza 18 yaşından sonra Genel Sağlık Sigortası kapsamına dahil ederek daha genç yaşta devletine borçlandırıyorsunuz. EYT olarak bu duyarsız durumunuzu esefle kınıyoruz" dedi.