İEKKK'da İzmir'deki raylı sistem yatırımları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Metro’nun sefer sıklığını 90 saniyeye düşürmek için çalıştıklarını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 2009 yılında kurulan, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), 82. toplantısını Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirdi. Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, gerçekleştirdikleri raylı sistem yatırımlarının son durumuna ilişkin sunum yaptı. Kurul üyelerinden Mustafa Güçlü de Türk ekonomisi ile İzmir ekonomisinin son durumu hakkında rakamlarla bilgi aktardı. İzmir Barosu Başkanı olan Özkan Yücel ile İzmir Yüksek Teknoloji Rektörlüğü’ne atanan Prof. Yusuf Baran, İEKKK’nın yeni üyeleri oldu.

İEKKK Dönem Başkanı Selami Özpoyraz’ın açılış konuşmasının ardından söz alan Gökçe, İzmir’de raylı sistemin İZBAN, metro ve tramvay olmak üzere 3 temel parçadan oluştuğunu, toplam 939 milyon dolarlık bütçeyle hayata geçirilen metro yatırımı sayesinde günde ortalama 300 bin vatandaşın Üçyol - Bornova Evka 3 güzergahında yolculuk yaptığını söyledi. Ülkenin yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle başka kentlerdeki bazı metro inşaatlarının durduğunu, buna rağmen İzmir’de 7.2 kilometrelik Üçkuyular-Narlıdere metro hattının yapımının devam ettiğini ifade eden Gökçe, metroyu Evka 3’ten Bornova merkeze taşıyacak 1.2 kilometrelik tek istasyonlu hattın geçtiği noktada binalara temas nedeniyle güvenlik sorunu olduğunu ve bu yüzden bugüne kadar beklediklerini hatırlatarak, yaptıkları çalışmalarla bu sıkıntıyı aştıklarını ve ülkenin finans olanakları el verdiğinde ihaleye çıkılabileceğini kaydetti. 15 kilometrelik Buca ve Bornova merkez metro hatları için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazır ve düğmeye basabilecek noktada olduğunu sözlerine ekleyen Gökçe, İzmir Metrosu’nun ülkenin en geniş araç kapasitesine sahip metrosu olduğunu ve 2.5 dakika aralıklı sefer sıklıklarının 90 saniyeye düşürülmesi için de çalışma yaptıklarına dikkat çekti.