Kuvvetli rüzgar saat 00.00-22.00 arasında etkili olacak. Rüzgarın hızının yer yer 100 kilometreyi aşması bekleniyor. MGM'den yapılan uyarılarda 67 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.Rüzgârın hızının 100 kilometreyi aşması bekleniyor. MGM'den yapılan uyarılarda 67 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) inşa'da, Batı Akdeniz ve Ege iç fırtınanın Marmara, Anadolu'nun Akdeniz ve Ege iç iç kesimlerinde bugün de hedefn beklendiği gibi, çatı ve cephe devrilmesi, soba ve baca gazı Kaynaklara maruz kalmaya karşı dikkatli olunması istendi.

MGM'den 58 il için turuncu 9 il içinde sarı kodlu uyarı yapıldı.

Özellikle Akdeniz, Ege ve Marmara'da etkili olan' kuvvetli ile ilgili Meteoroloji yeni geldi. MGM'nin internet ortamında yer alan uyarıda illere göre hızlandırmanın ilerletilmesi planlananlar kaydedildi:

"Kuvvetli uyarılarımızın bugün saat 16:00; İstanbul Beylikdüzü'nde yaklaşık 130 kilometre, Arnavutköy'de 125 kilometre, Çatalca Radar Sahası'nda 121 kilometre, Düzce Yığılca ve İzmir Narlıdere'de 111 kilometre, İstanbul Silivri, İstanbul Boğazı Girişı ve Düzce Gümüşova'da 108 kilometre, İzmir Çatalkaya Radar Sahası'nda 107 kilometre, Balıkesir Bigadiç/Gediktepe'de 102 kilometre, Tekirdağ Marmaraereğlisi ve İstanbul Kilyos'ta 101 kilometre, İzmir Urla, İstanbul Çatalca ve Tekirdağ Muratlı'da 100 kilometre, İzmir Karaburun'da 99 kilometre, Konak'ta 97 kilometre en yüksek rüzgar hızları yerindedir."

Rüzgârın saatteki hızı 100 kilometreyi aşacak

Açıklamada, şiddetli batı ve "Marmara devamı, ağırlıklı olarak, Ege, Anadolu Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, iç kesimleri, olmak üzere Karadeniz ile plan Doğu Anadolu'nun batı ve güney güney yönlerden yönlerden 60- 90 kilometre , yüksek kesimlerde yer 100 kilometrenin üzerinde esmesi yapıldı".

Yaşanabileceka karşı da uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün içinde, "Kuvvetli ve, oluşturabileceği çatı uçlarında ve ağaçlandırmada meydana gelmesi, bu nedenle, söz konusu olayla ilgili bilgilerden bahsedilebilir.

Açıklamada genel olarak fırtınanın beklendiği belirtildi.