HABER/ Özge GÜNERKEN

Yıllardır sokak hayvanlarının son derece kötü koşullarda yaşadığı Menemen’de, belediye başkanı Serdar Aksoy’un göreve gelmesi ile birlikte yeni bir dönem başladı

İzmir’de hayvan hakları savunucularının en çok şikayetçi oldukları ilçelerin başında gelen Menemen’de artık kötü tablo değişiyor. CHP’li Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un 31 Mart seçimleri sonrasında göreve gelmesi ile birlikte ilçede hayvanlara yönelik yapılacak çalışmalar belirlendi ve ilk adım atıldı. Hayvan Hakları Federasyonu-HAYTAP Temsilcileri, Menemen gönüllüleri ve veteriner hekimlerin katıldığı ilk toplantının başkanlığını Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un eşi Dilek Aksoy yaptı. Kendisi de bir hayvan hakkı savunucusu olan Dilek Aksoy’un ilçede kısırlaştırmadan bakımevine kadar birçok konuya el atması, hayvanseverleri ve STK’ları çok mutlu etti.

Kısırlaştırma öncelikli

Toplantıda, özellikle ilçede önceki dönemlerde kısırlaştırma yapılmaması ve buna bağlı olarak sokak hayvanı nüfusunun artması, donanımlı bir rehabilitasyon merkezinin yıllardır söz verildiği halde yapılmaması gibi konular görüşüldü. Gönüllü-belediye işbirliğinin başlatıldığı toplantıların her 10 günde bir yapılması kararı alındı. İlk toplantıya katılan HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, “Senelerin sıkıntısı ve sorunları yeni başkanımızla çözülecek. Başkanımız Ankara'da olduğu için sonraki toplantıda birlikte olacağız. Çok mutluyuz” dedi. Önder toplantıda alınan kararları ise şöyle özetledi: “Başkanımızın hayvansever eşi Dilek Aksoy bakımevi yeri araştırma, kısırlaştırmaların artırılması, çok kötü olan sözde toplama aracına dörtlü kafes yaptırma ve daha birçok konuya el attı. Rehabilitasyon yeri hazırlanana kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Seyrek'teki merkezinde her gün 10 kısırlaştırma yapılacak. Hayvandan korkmayıp seven dört eleman ve veteriner hekim, toplama ve kısırlaştırmada yardımcı olacak. Yerel Hayvan Koruma Gönüllü kursu açılıp, gönüllüler veterinerlikle iş birliği yapacak. Halkı bilgilendirecek bilbordlar hazırlanacak ve eğitimler verilecek. İlçenin belli noktalarına su odakları kurulacak. Kurumların yemek atıkları ve ekmeklerinin beslenmede kullanılması için başvurular yapılacak.”