Haber / Özge Günerken

Son olarak, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yargılanması ile birlikte ilçede yaşanan kriz, birçok alanda olduğu gibi hayvanlarla ilgili çalışmaların da aksamasına neden olmuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Gediz Şube Müdürlüğü’ne Dair Başkanı olarak atadığı Ali Kemal Elitaş, hayvanlarla ilgili sorunların çözümü için de çalışmalara başladı. HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder önceki gün bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Menemen’de popülasyonun çok olması, yakalanmayan köpekler sorunu ve pandemi nedeniyle mama sıkıntısı sorunları çok acil durumdaydı. İlçeye her gittiğimizde gördüğümüz manzaralar gerçekten yüreğimizi yakıyor. Burada gönüllülerin emeği de çok büyük. Ancak Menemen’de popülasyonu kontrol altına alabilmemiz şart. İşte bununla ilgili olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Koordinatör olarak atadığı ve kendisi de bir hayvansever olan Ali Kemal Elitaş öncülüğünde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hande Özyoğurtçu Gültekin, Menemen Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Tunahan Çoban ile Karşıyaka Koleji Müdürü hayvansever Akın Usanmaz da katılımıyla bir araya geldik. Menemen canları için en kısa sürede neleri hayata geçirebiliriz, onu konuştuk. Fikir ve önerileri masaya yatırdık.”

8 EKİP ÇALIŞMA YÜRÜTECEK

Önder toplantıda öncelikli gündemlerinin kısırlaştırma olduğunu dile getirerek şöyle devam etti: “Popülasyonu en aza indirmek için yakalamaya hız verecek. Seyrekte altı, Menemen’de iki olmak üzere toplam 8 ekiple hızlı bir şekilde yakalama yapılarak, kısırlaştırma artırılacak. Gerekirse bu konuda çevre ilçelerden de yardım alınacak. En kısa zamanda 3 kafes yapılıp, popülasyonun yoğun olduğu noktalara konulacak. Köpekler yakalanınca da vakit kaybetmeden kısırlaştırmalar başlayacak.

Kafesler gelene kadar yakalanan kopekler Büyükşehir Belediyesi Seyrek Bakımevi’nde kısırlaştırılmaya devam edilecek. Gönüllülerin yakaladığı köpekler için haber verilirse Seyrek'ten araç gönderilip ortamından alınıp, kısırlaştırıldıktan sonra geri bırakılacak.”

Mama sorunun çözümünü de görüştüklerini aktaran Esin Önder, “Bu konuda da her hafta besleme için yine İzmir Büyükşehir Belediyesi 40 paket köpek, 10 paket yavru köpek ve 3 paket de kedi mamasını yerel yönetime gönderecek. Mamalar, gönüllülere bu mamaları sokak hayvanlarına dağıtabilmeleri için verilecek. Ayrıca bir toplantı da gönüllülerle yapacağız. Menemen’deki sorunları el ele çözmek için çalışmalarımız sürecek. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.