İzmir'in Menemen ilçesinde temeli 5 ay önce atılan Bozalan Barajı'nda sıyırma kazılarının yarıya yakını tamamlandı. Yeni yılla birlikte gövde dolgusuna başlanacak proje 2020 Haziran'ında bitirilecek. 1390 dekar araziyi modern sulama ile buluşturacak proje Menemenli çiftçilere her yıl her yıl 1 milyon 132 bin lira daha fazla kazandıracak

Menemen'de 3 yıl önce Emiralem (2015), 4 yıl önce ise Süleymanlı Barajları'nı devreye alarak 3 bin 630 dekar araziye can suyu sağlayan DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, ilçenin 3'üncü barajı olacak Bozalan Barajı'nın temelini 5 ay önce attı. Bozalan Barajı ve Sulaması Projesi'nde kısa süre içinde yüzde 10 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldı. 150 bin metreküplük sıyırma kazısının şu ana kadar 73 bin metreküplük kısmı tamamlanırken; kazı çalışmalarını yılbaşına kadar bitirilmesi hedefleniyor. Bu süre içerisinde enjeksiyon işlemleri ve cebri boru montajları da tamamlanacak ve yeni yılla birlikte gövde dolgusuna başlanacak. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek olan Bozalan Barajı'nın gövdesi için 300 bin metreküplük dolgu yapılacak. Temelden yüksekliği 40 metre olarak projelendirilen Bozalan Barajı 700 bin metreküp su tutacak ve 1390 dekar araziye can suyu verecek. Baraj 2020 yılında tamamlanarak hizmete açılacak. Barajın hizmete girmesiyle modern sulamaya açılan arazi miktarı 5 bin 20 dekara çıkacak.

Bölgede sulama maliyetlerini düşürmesi ve ürün çeşitliliği sağlaması beklenen projenin tamamlandığında üreticilere 2018 yılı rakamlarıyla her yıl 1 milyon 132 bin lira ek gelir sağlayacağı bildirildi.

Menemen'e inşa edilen Emiralem, Süleymanlı ve Bozalan barajlarının ülke ekonomisine katkısının ise her yıl 4 milyon 227 bin lirayı bulacağı kaydedildi.