İzmir'de 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyenler, resmi başvuru için görevlerinden istifa etti. AKP'de Genel Merkez'in onayını alan 3 ilçe başkanı görevi bırakırken, uzun yıllar İzmir'de Kamu-Sen çatısı altında sendika yöneticiliği yapan Ahmet Doğruyol da İYİ Parti'den aday adayı oldu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, kendisine CHP'den adaylık teklifi geldiğini açıkladı. Henüz hangi ilden aday olacağı bilinmeyen Beko'nun İzmir'den aday olabileceği konuşuyor. CHP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu da aday adayı oldu. CHP'den eski İl Başkanı Ali Engin de aday adayı. 2015 yılında yapılan genel seçimlerde de aday olan Engin, örgüt ile başvurusunu yapacağını söyledi.

İYİ PARTİ'DEN ADAY


İzmir'de İYİ Parti İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ile 19 il yöneticisinin istifa etmesinin ardından, İYİ Parti'den aday adayı olmak isteyen bir isim daha kamudaki görevinden ayrıldı. Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı ve Kamu-sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tire ve Bayındır Yerel Hizmetler Müdürlüğü görevini yürüten 30 yaşındaki Anıl Feroğlu da görevinden ayrıldı. Feroğlu, CHP'den aday adayı olacak. Ege Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kalyoncu ise MHP'den aday adayı olmak için başvuruda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Hamdullah Akgül de meclis üyeliğinden istifa ederek CHP'den milletvekili aday adayı oldu.

AKP'DE BAŞKANLARA ONAY


AK Parti'nin Karabağlar, Seferihisar ve Kemalpaşa ilçe başkanları, genel merkezden adaylık için onay aldı. Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, görevinden istifa etti. İlçe Başkanlığı için bu süreçte kimin görev alacağı henüz net değil. Yine Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı da milletvekili aday adayı oldu ve görevi bıraktı. Nişancı, "Son yaptığımız temaslarla birlikte aday adayı olmam için herhangi bir engel olmadığı belirlendi. Destek gördüm ve il başkanıyla konuştuktan sonra isitfamı verdim. İlçe teşkilatımızla ilgili sorun yok" dedi. İlçede, Siyasi Hukuk İşler Başkanı Çağatay Çağar, vekaleten göreve getirildi. Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten de istifasını sunan partililerden. Erten, "Seçmeni en büyük ilçesinde ilçe başkanlığı yaptım. Vizyon projeleri ve alan siyasi yapıyorum. Sadece siyasetle uğraşmıyorum. İzmir'i bildiğimi düşünüyorum. Vizyon ve çözüm odaklı, özgürlükleri, demokrasiyi öne çıkaran bir anlayışla siyaset yapıyorum. Hem alan siyasetini biliyorum hem de mutfak kısmını da tanıyan biriyim" dedi. Karabağlar AKP İlçe Başkanlığı görevine vekaleten Siyasi Hukuk İşleri Başkanı İrfan Doğruca getirildi. DHA