İzmir Ticaret Odası seçimlerinde 26 yıllık başkan Ekrem Demirtaş'ın çekilmesinin ardından, 175 meclis üyesi yeni başkanı seçmek için sandık başına gidiyor. Demirtaş'ın çekilmesiyle Mahmut Özgener'in tek aday olarak girdiği seçimde Özgener'in listesi de belli oldu.

Haftanın ilk günü Fuarİzmir'de yapılan seçimlerde komiteleri ve 175 meclis üyesini seçilmişti. Bugün ise 175 meclis üyesi yeni yönetim kurulunu ve başkanı seçmek için sabah saatlerinde İZTO'nun yeni binasında bir araya geldi. Sandıklar saat 14.00'e kadar açık kalacak.

Ekrem Demirtaş'ın dün gece sürpriz bir şekilde adaylıktan çekildiğini ve İZTO'daki tüm görevlerinden istifa ettiğini açıklaması üzerine gözler tek aday olarak kalan Mahmut Özgener'e ve listesine çevrildi.

Mahmut Özgener'in listesi şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Eyüp Cemal Elmasoğlu, Ali Osman Öğmen, Abdullah Salkım, İsmail Kahraman, Serdar Gökhan Arıkan, Şenol Aslanoğlu, Mehmet Şahin Çakan, Mert Pala, Oğuz Özkardeş, Emre Kızılgüneşler



Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Nuri Çelenk, İsmail Cirit, Levent Bendeş, Ahmet Kaymaz, İzzet Avcı, Bekir Arduçlu, Adil Özyiğit, Şevket Akçay, Osman Tolga Gencer, Fetullah Yetik.

Disiplin Kurulu Asil Üyeler: Yılmaz Eroğlu, Kasım Gündüz, Yağız Kaan Kazançoğlu, Salih Demiryürek, İsmail Akdemir, Reşat Budak.



Disiplin Kurulu Yedek Üyeler: Nurcan Altunkaynak, Cem Tüzün, Nejat Tezol, Cihangir Çınar, Ertan Sayın, Ahmet Yeniçeri

Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul Delegeleri: Akın Kazançoğlu, Hüseyin Sağır, Nihat Dirin, Abdurrahman Aydoğan, Veysel Murat, Özkan Başpınar, Abdülhakim Bingöl, Muzaffer Egi, Gürcan Gümüş, Levent Bendeş, Mehmet Ceylan, Ercan Çelikkaya, Mustafa İduğ, Yaşar Baş, İrfan Erol, Fikret Özkaya, Cihangir Lübiç, Ali Sorgun Özbalcı, Veysi Kubba, Metin Aztekin, Ahmet Selik, Ziya Dağlıer, Emin Melih Çırpar, Tankut Gülümser.