GÖKÇE ADAR / İzmir’in toplu taşımada en önemli ulaşım ağı olan İzmir Banliyö Ağı’ndaki (İZBAN) grev devam ederken Karşıyaka 1. İş Mahkemesi, Demiryol İş Sendikası'nın başvurusunu haklı bularak İZBAN'daki sürdürülen sınırlı sayıdaki seferin durdurulmasına karar verdi.

İZBAN’da makinist, tekniker, teknisyen, istasyon operatörü, gişe çalışanı olarak çalışan 343 işçinin grevi devam ediyor. Demiryol-İş Sendikası İZBAN yönetiminin grev kırıcılığı yaptığını belirterek iş mahkemesinden ihtiyati tedbir kararı almasını istedi. Geçtiğimiz perşembe günü yapılan duruşmanın ardından mahkeme İZBAN Genel Müdürlüğünde bilirkişi heyeti ile birlikte keşif duruşması yaptı. Mahkeme bugün bir karar verdi ve 7 makinist ve personel tarafından yapılan günlük 48 seferin durdurulmasına hükmetti. Gerekçeli kararda ek sefer koymanın sendikalar ve toplu iş sözleşmesi yasasına aykırı olduğu ayrıca iş güvenliği ve yolcu güvenliğinin riske atıldığı belirtildi.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sendika, asıl işi taşeron işçilere yaptırmanın iş kanuna, grev boyunca taşeron işçi çalıştırmanın da sendikalar ve toplu sözleşmeler kanuna aykırı olduğunu belirterek durdurulmasını talep etmişti. İşveren 7 gün içinde bir üst mahkemeye itiraz edebilecek. Onun dışında sendika ve grevdeki işçilerin bu kararla elleri güçlendi.