Haber/ Didar DEMİRCİ

Başkan Turgay Çamlı, “Abartılıyor. Biz sendika olarak işçilerimizin her türlü sorunu hakkında bilgi sahibiyiz ve ilgileniyoruz. Burada bir art niyet söz konusu” dedi.

Menemen Belediyesi ve Meta-su şirketi işçilerinin 3 aydır maaş alamadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Çamlı, “Menemen Belediyesi'nde çalışan personelin ve belediyenin şirketi olan Meta-su çalışanlarının bugün itibariyle 1 maaş alacağı vardır. Şirkete son yatması gereken asgari ücret yerine 2 bin lira esnek çalışma uygulanmayan işçilerin hesabına yatırılmıştır. Menemen Belediyesi'nde çalışan işçi arkadaşlardan esnek çalışma uygulanan personelin tahakkuk edilen sigorta gün pirimi kadar ücreti hesabına yatırılmıştır. Geri kalan eksik yevmiyeleri İŞKUR tarafından işçilerin maaş hesabına yatırılacaktır. Esnek çalışmadan yatması beklenen para İŞKUR tarafından onaylanmış durumdadır. İŞKUR’un beyanına göre birkaç gün içerisinde yatırılacaktır” açıklamasını yaptı.

Paralar kesintiye uğradı

İller Bankası'ndan belediyelere yapılan ödemelerde ve ayrıca korona virüsü nedeniyle belediyelerin aldığı vergi ve diğer ödemelerdeki kesintilerden dolayı ekonomik olarak zor günlerden geçildiğini dile getiren Çamlı, “İşçilerin zor durumda kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bize bu konu hakkında işçilerden bir şikâyet gelmedi. Gelseydi konuya ilişkin gerekli çalışmalarımızı yapardık. İkramiye alacağı işçinin yaklaşık 20 yıldır devam etmektedir. Yeni seçilen belediye başkanı da bu konuyu tamamen çözemedi. Yaptığımız görüşmelerde bu konu çözümü için beklediği bir paranın olduğunu ve bunu en kısa zamanda çözüleceğinin sözünü aldık” diye konuştu.