Haber/ Gökçe ADAR

Genç LGBTİ+ Derneği, adaylık sürecinde LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü’nü imzalayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Genç LGBTİ+ Derneği’nden Av. Deniz Yenikaya, Mahmut Şeren ve Barış Azar’ın katıldığı ziyarette, LGBTİ+’lar için İzmir Büyükşehir Belediyesiyle yapılabilecek etkinlikler konuşuldu. Tunç Soyer, görüşmede “LGBTİ+’ların kentte daha huzurlu ve mutlu yaşaması için elimden geleni yapacağım” dedi.

Tunç Soyer'in yerel seçim sürecinde kullandığı Aşkla İzmir sloganının herkes için eşit olması gerektiğini söyleyen Şeren, şöyle devam etti: “Tunç Soyer, önerilerimizi benimseyen bir şekilde yaklaştı. Görüşlerimize katıldığını belirtti. Sayın Soyer'in İzmir'de oldukça sevilen bir isim olması nedeniyle, LGBTİ+fobi karşıtı açıklamalarının bizim için çok değerli olduğunu ve halkta karşılık bulacağını vurguladık. Soyer, seçim kampanyasında Aşkla İzmir sloganını kullanmıştı. Aşkın, herkes için ve eşit olması gerektiğini söyledik. İzmir'deki LGBTİ+'ların daha huzurlu ve mutlu olması için üzerine düşeni yapacağını ifade etti. Önerilerimizin ayrıntılarını planlamak amacıyla bizi belediyenin ilgili yerlerine yönlendirdi. Zannediyorum kısa zaman içinde faaliyetlere başlamış oluruz.” Genç LGBTİ+ Derneği’nden Mahmut Şeren, “Tunç Soyer, SPoD LGBTİ ve Genç LGBTİ+ Derneği olarak hazırladığımız LGBTİ+ dostu belediyecilik protokolünü imzalayan ilk ve tek büyükşehir belediye başkanı. Hem bu ilk için teşekkür etmek hem de protokolü hayata geçirmek için neler yapabileceğimizi konuşmak üzere kendisini ziyaret ettik” dedi.

Yaygınlaştırılmalı

Genç LGBTİ+ Derneği'nin faaliyetlerinden de bahseden Şeren, “Genç LGBTİ+ Derneği, 2016 yılının Aralık ayından beri, İzmir'de aktif faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütü. LGBTİ+ gençlerin sorunları, hak ve özgürlüklere erişimi konularında politika üretmelerine yardımcı oluyor. LGBTİ+'ların dayanaşabileceği ve kendilerini ifade ebilecegi alanlar yaratma çabasındadır. Derneğin hizmetlerini; akran desteği, hukuki danışmanlık, akademik danışmanlık ve uzman yönlendirmesi olarak sıralayabiliriz” şeklinde konuştu. Şeren, yerel yönetimlerin çalışmalarını önemsediklerini söyleyerek, “LGBTİ+'ların kentsel haklarına erişmesinin, ayrımcılığın yarattığı hak ihlallerinin ortadan kaldırılması konusunda büyük etkisi olacağını düşündüğümüz için yerel yönetimlerle yaptığımız çalışmaları çok önemsiyoruz. İzmir'deki ilçe belediyelerinden de Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşımını yaygınlaştırmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.