İzmir'in Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen uluslararası 'Küreselleştiremediklerimizden misiniz' konulu karikatür yarışmasına 34 ülkeden 148 karikatürist 477 eserle katıldı. Yarışmayı, Elazığ'dan katılan Gülfidan Özdilek kazandı.

Türkiye'nin ilk Cittaslow kenti (sakin şehir) olan Seferihisar'da, geçen yıl yapılan 'yavaş şehir' konulu yarışmanın ardından ikinci karikatür yarışması 'Küreselleştiremediklerimizden misiniz' konusuyla düzenledi. Yarışmaya 34 ülkeden 148 karikatürist, 477 eserle katıldı. Seferihisar Çocuk Belediyesi'nde toplanan eserler, jüri tarafından değerlendirildi. Jüri başkanlığını Cumhuriyet Gazetesi Çizeri Kamil Masaracı'nın yaptığı jüride çizerler Menekşe Çam, Ayten Köse, İzel Rozental Eray Özbek'le birlikte, Seferihisar Belediye Başkanı ve Cittaslow Türkiye Koordinatörü Tunç Soyer ve Seferihisar Çocuk Belediye Başkanı Selin Ada da yer aldı.


BİRİNCİ ELAZIĞ'DAN


Tek tek incelenen eserlerin ardından Jüri Başkanı Kamil Masaracı sonuçları açıkladı. Yarışmayı Elazığ'dan katılan Gülfidan Özdilek kazandı. İkinci Rusya'dan Vasily Alexondrov olurken, üçüncü Azerbaycan'dan Seyran Caferli oldu. Seferihisar Belediyesi Özel Ödülü'nü ise Almanya'dan katılan Zait Altay, Seferihisar Çocuk Belediyesi Özel Ödülü'nü Bursa'dan katılan Halil Kurtulmuş, Schneidertempel Sanat Merkezi özel Ödülü'nü İran'dan katılan Pooya Abdali almaya hak kazandı.

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR


Belediye Başkanı Soyer, bu yıl da yüksek bir katılımla yarışmanın gerçekleştiğini belirterek, "34 ülkeden katılım oldu. Bu, dünyada her geçen gün yayılan sakin şehirlere olan ilginin de bir göstergesi. Katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Seçimi yaparken oldukça zorlandık. Jüri üyelerimizle birlikte saatlerce eserleri inceledik. Tek tek jüri üyelerimizin her birine değerli vakitlerini ayırıp, eserleri değerlendirdikleri için minnettarım. Kazananları tebrik ediyorum" dedi.

Yarışmada dereceye girenler, kentteki çeşitli tesislerde 2 kişilik 1 haftalık tatil kazandı.