İzmir genelinde 248 kurban kesim alanı belirlendi. Belirlenen kesim alanları dışında yapılan kurban kesimlerine idari para cezaları uygulanacak.

Cezalar, niteliğine göre değişiyor. Örneğin, kurban kesiminde kurallara uymayan ve belirlenen alanların dışında kesim yaparak çevreyi kirletenlere tam 53 bin lira para cezası kesilecek.

İzmir'de kurban satış ve kesim yerleri daha önce belirlenmişti. Buna göre kent genelinde toplam 248 kurban kesim alanı bulunuyor. Bu alanların dışında ve belirlenen kurallara uyulmadan yapılan kesimlere, cezai yaptırımlar uygulanacak. Bu kapsamda, İzmir İl Müftüğü bünyesinde kriz masası kuruldu. Müftülük bünyesinde kurulan komisyonda İzmir İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, belediyeler gibi tüm ilgili birimlerden birer personel yer aldı. Kriz masasına, kaçak kurban kesimleri, kesim yapılırken uyulması gereken kuralların dışına çıkanlar ihbar edilecek. Kurallara uymayanlara ceza var. Cezaların oranı, yapılan kural dışı işleme göre değişiyor. Örneğin belirlenen alanda değil de bir parkta ya da sokak arasında kurban kesenlere, çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle 53 bin lira para cezası kesilebilecek. Umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde faaliyetlerde bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 232 lira ceza kesilecek.

'KURALLARA UYUN CEZA KESMEYELİM'


Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, kurban kesecek vatandaşlara, 'Kurallara uyun' çağrısında bulundu. Ceza kesmek istemediklerini ancak kural tanımayanlara karşı yaptırım uygulamak zorunda olduklarını söyleyen Varan, İzmir'de mobilize ekipler tarafından denetimlerin bayram süresince devam edeceğini kaydetti. İzmir İl Müftüğü'nde kurulan kriz masasına da en çok kaçak kurban kesimleri ile ilgili şikayetlerin yapıldığı öğrenildi. Belirlenen adreslerin dışında yapılan kesimlere, cezai işlem uygulanıyor.