Kültürpark Platformu üyesi Erol Akcan, Aziz Kocaoğlu'nun kendilerini tanımadığına dair yaptığı açıklamayı kınadığını dile getirerek, “Kültürpark'ın mücadelesine devam edeceğiz” diye konuştu.

gokce-adarKültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilen Kültürpark'ın tahsis kararının iptalini istedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun meclis toplantısında Kültürpark Platformu'nu tanımadığını söylemesi ise bu konunun Platform açısından daha da uzamasını sağladı. Kocaoğlu'nun sözlerine cevap veren Kültürpark Platformu üyesi Erol Akcan, “Bizim 2 buçuk yıllık bir tarihimiz var. Biz tüm çalışmalarımızı açık bir şekilde yaptık. Bizi tanımaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Mücadelemiz sürecek. Kültürpark'ı kimseye vermeyeceğiz” dedi.

Hakları yok


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilen Kültürpark'ın tahsis kararının iptalini istediklerini belirten Akcan, tahsisin İzmir için sağlıklı olmayacağına vurgu yaptı. Akcan, “Yaptığımız mücadele, kavgalar bizi buraya kadar getirdi. Acele ile insanlara bilgilendirme yapılmadan çok kolay bir şekilde Kültürpark'ın Tınaztepe Üniversitesi'ne tahsis edildiği açıklandı. Başka bir kuruma da verilse bizim için farketmiyor. En masum bir çalışma dahi olsa tahsis etme hakları yok. Oranın tek bir adı var. O da Kültürpark” diye konuştu.


Nefes alıyoruz


Akcan, konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz direkt istemiyoruz demek yerine 26 Mayıs da bir çalıştay düzenledik. Ciddi bir katılım oldu. Anket çalışması yaptık. Kültürpark'ı kullanan kişilere bu anket çalışmasını uyguladık. Sonuç bildirgesini de tüm belediyelere gönderdik. Yani biz tüm çalışmalarımızı açık, aleni bir şekilde ortada yaptık. Ve herkesi de bildirdik. Bunları da bir mimar, şehir plancısı, mühendis, tarihçi olarak söyledik. Kültürpark herkesin kullandığı bir havadır. Nefes alma yeridir. Kültürpark da karıncanın bile hakkı vardır. Tarihi olan bir yeri yerle bir yapamazsınız.”

Kocaoğlu'nun platform üyelerini tanımadığına dair sözlerini değerlendiren Erol Akcan, “Sizi tanımıyorum kelimesi bizi çok üzdü. Bizim oraya gidip orayı sabote etmek, protesto etmek gibi bir amacımız yoktu. Biz demokratik olan hakkımızı kullanarak oraya gittik. Biz bu konuda İzmirlileri arkamıza alarak gittik. Biz sansasyonel bir şey çıkmasın diye genç arkadaşlarımızın gelmemesini bile rica ettik. Böyle bir şeyin yaşanması, bizlerin yok sayılması demektir” diye konuştu.

11 bin 300 imza


Kocaoğlu ile görüşmek için randevu almak istediklerini ifade eden Akcan, şöyle devam etti: “Randevu talebimizi yaptık. Hala daha bekliyoruz. Bunun takipçisiyiz. Bu halkayı genişletmek gibi de bir amacımız var. Bunun altında da belediye ezilir. Bu bir tehdit değildir. Tınaztepe Üniversitesi, 3 yıllığına tüm İzmirlileri karşısına almamaları gerekir. Chance.org'dan imza kampanyası başlattık. 11 bin 300 adet şu an imzamız mevcut. Bu üç-dört gün içerisinde bu sayıya ulaştı. Biz yaptığımız her şeyi demokratik bir çerceve içerisinde yapmaya çalışıyoruz ve buna da aynı şekilde devam edeceğiz. Durmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Israrla hala daha orayı tahrip etme konusunda uygulamaya geçilirse biz elimizden geleni yapacağız. Biz Kültürpark'ı kolay kolay vermeyeceğiz. Etrafındaki endemik bitkilerin, çevresinde olan tüm canlıların hiçbir şekilde zarar görmeyeceğinden emin olsak dahi buna izin vermeyeceğiz. Biz bu konu üzerinde suç duyurusunu, işin mahkeme durumunu, farklı boyutlarını konuşup tartışarak harekete geçeceğiz. Yeşil alansa eğer dertleri, bıraksınlar öyle kalsın. Kültürpark'ı parça parça yok etmelerine müsade etmeyeceğiz.”