Akdeniz'in kruvaziyer başkenti olma hedefiyle yola çıkan İzmir, güvenlik sorunu nedeniyle rotadan çıkarıldı. ETİK Başkanı Mehmet İşler, “Kötüleşen tablo için teşvikler devreye sokulmalı” dedi.

MUSTAFAKruvaziyer turizminde Akdeniz'in önemli limanlarından biri olma hedefiyle yola çıkan İzmir'de karamsarlık her geçen yıl daha da artıyor. Birkaç yıl öncesine kadar günde dört geminin yanaştığı, binlerce turistin aynı gün indiği Alsancak Limanı'nda o günlere dönüş hayal bile edilemez oldu. Limana gelen dünyanın sayılı kruvaziyer gemi acenteleri, Türkiye’de daha önce yaşanan terör olaylarını bahane ederek 2016 yılında gemi sayısını düşürürken 2017 yılında da bu kararı bir adım ileriye taşıyıp turlarını tamamen iptal etti. Bunun ardından acentelerin yeni rotası Uzakdoğu ülkeleri ve Yunan adaları oldu. Turların geri dönüşü için yapılan tüm çabalar iseşimdiye kadar bir sonuç vermedi. Limanda işyeri bulunan esnaf, dükkanını açmazken yolcu salonu da sessizliğe büründü. Henüz yeni turlarla ilgili bir sonuç alınamaması umutsuzluğu artırırken dev yüzen sarayların 2020 yılında rotalarını İzmir'e çevirmeyecek haberleri ise moralleri iyice bozdu.

KAYIP TELAFİ EDİLMELİ

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, turizm sektörünün 2015 yılında iyi bir çıkış yakalamışken konjonktürel sorunlardan dolayı iniş çıkışlı bir durum yaşandığını belirtti, “Kongre ve kruvaziyer turizminde gelen iptalleri hızlı şekilde tersine çeviremiyoruz. Acenteler bir kriz ortamında hem o seneyi, hem de bir sonrakini iptal edebiliyor. Turlar planlanıp başka rotalara yönlendiriliyor. Gemileri tekrar İzmir'e çekebilmek için İzmir Ticaret Odası ayakbastı paralarını ödemeyi taahhüt etti ve bu dikkatlerini çekti. Yani turizmdeki kayıplar para ile, ciddi teşviklerle geri getirilebiliyor. O nedenle hükumetin de kongre ve kruzaviyer turizmi için teşvik vermesi gerekiyor” diye konuştu.

A80P1802

2019'U KURTARALIM

Kruvaziyer turizminde 2020 yılına dair söylentileri de değerlendiren Başkan Mehmet İşler, “Kruvaziyer gemilerinin gelmeme ihtimali oldukça yüksek. Gemiler iki sene sonra da gelebilir. Fakat kesinlikle gelir veya gelmez diye bir şey de yok. Turist getiren uçaklarda, uçak başına verilen 6 bin dolar teşvik artırılarak bu alandaki düşüşler engellendi. Şimdi bu rakamın 9 bin dolara çıkarılması gündemde. Hava yolu ile ilgili alınan tedbirlere benzer şekilde kruvaziyer turizminde bazı önlemler alınmalı. Belediye ve Ticaret Odası'nın vereceği desteklerle en azından 2019 yılı daha olumlu geçebilir” ifadelerini kullandı.

Tedbir alınırsa düzelme mümkün


Kruvaziyer ve kongre turizminin bölge esnafı için de önemli olduğunu kaydeden İşler sözlerini şöyle noktaladı: “Turistler şehrin önemli yerlerini gezerken esnafa, taksiciye, hediyelik eşyacısına, lokantalara kadar birçok yere para bırakıyor. 2020 yılında teşvikleri artırıp bu tedbirlerle turizmi cazip hale getirmeliyiz. Belki alınacak bu önlemlerle ticari bir geri dönüş yaşanabilir. Aksi halde kimse gelmez. Bu teşvikler için siyasileri, yerel yönetimleri, oda başkanlarını göreve davet ediyoruz. Kültür ve Turizm ile Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı'nın yanı sıra Ekonomi Bakanlığı bu konuya çok geç kalınmadan el atmalı.”
1512-9-EYL-S-04