Yakın zamanda Oyuncu Fahriye Evcen’e ödediği 1,5 milyon liralık reklam ücretiyle gündeme gelen Koton mağazaları, iddiaya göre çalışanlarını Koop-İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkarıyor.

Giyim sektörünün önde gelen mağazalarından ve 6 bin 500 kişinin çalıştığı Koton'da çok sayıda işçi işten çıkarıldı. Koop-İş Sendikası tarafından verilen bilgiye göre, 40'a yakın sendika üyesinin yanı sıra, sendikaya üye olmayan işçiler arasından da çıkarılanlar oldu. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden çıkarılan işçilerin bazıları telefon ile aranarak işten atıldığını öğrendi.

Sendika üyeliği ve sosyal medya beğenileri sebebiyle tazminatsız bir şekilde işten atılan Koton işçilerinin yakınları "Tazminat hakları olmadığı için bir yılını doldurmayan işçileri çıkartıyorlar." diyerek tepki gösterdi.

Sendika açıklama yapmıştı

Koop-iş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Sendikamıza üye olan Koton mağazaları işçileri, işverenin acımasız ve hukuksuz tavrıyla, yazılı bildirim olmaksızın bir telefonla işten çıkarılıyor. Binlerce üyemiz gibi Koop-İş’e güvenen, inanan Koton işçileri anayasal, yasal haklarını kullanamıyor. İşveren, onlara örgütlü olmayı, insanca, özgürce yaşamayı reva görmüyor” denildi.

Koton işçilerinin bu baskılardan yılmayacağı belirtilen açıklamada, işçilerin sendikaya üye olmaya devam edeceği, dayatılan düzene razı olmayacağı ifade edildi. Açıklamada, “Hep birlikte mücadele edeceğiz ve bu anlayışa teslim olmayacağız. Koop-İş Sendikası sonuna kadar Koton işçileriyle birlikte olacak, mücadele edecektir” denildi.

Koop-İş Sendikası İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Koton mağazalarının yer aldığı tüm şehirlerde basın açıklamaları yapacağını duyurdu.