Sosyal güvencesi olmayan vatandaş, üç gün kaldığı yoğun bakımdan çıktıktan sonra tedavisi tamamlanmadan hastaneden taburcu edildi.

Cumhuriyet'ten Gökmen Ulu'nun haberine göre, Sağlık Bakanlığı, kişilerin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın koronavirüs tedavisinin tamamen ücretsiz yapılacağını açıklamıştı. Karar 14 Nisan 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Daha sonra Sağlık Bakanlığı'nca kararın kapsamı genişletilerek, devlet hastanelerinin yanı sıra özel hastanelerde de Covid-19 tedavisi gören hastalardan pandemi bakım ücreti alınamayacağı 19 Haziran 2020 tarihinde tebliğ edilmişti.

Koronavirüs hastasına 1632 lira fatura

Fakat, koronavirüs bulaşan ve fenalaşması üzerine 8 Ocak 2021 günü İzmir Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 51 yaşındaki Kudbettin Köstekçi'ye 1632 lira fatura çıkarıldı. Üç gün yoğun bakımda kalan, sosyal güvencesi ve parası olmayan Köstekçi, ücreti ödeyemeyeceği hakkında tutanak tutulduktan sonra 11 Ocak 2021'de tedavisi tamamlanmadan taburcu edildi. Evinde olan Kösteçi'nin durumunun ağır olduğu öğrenildi.