Dünya yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele ederken, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da bu akşam düzenlediği basın toplantısıyla ülkemizdeki son durumu değerlendirdi.

Korona virüs Bilim Kurulu üyeleri ile son durumu görüşmek için video konferans yöntemiyle bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından konuştu. Bakan Koca, bugün itibarıyla toplam test sayısının 228 bin 868'e, vaka sayısının ise 34 bin 109'a ulaştığını bildirdi. Son 24 saatte vaka sayısının 3 bin 892, vefat sayısının 76 olduğunu, toplam vefat sayısının 725'e ulaştığını söyleyen Koca, taburcu edilen toplam kişi sayısının ise 1582 olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanı Koca "Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak bu noktalarda yoğunluk fazla" dedi. Sağlık Bakanı Koca açıklamalarının ardından merak edilen Türkiye'deki corona virüs yoğunluk haritasını paylaştı.

Basın mensuplarıyla Türkiye'deki yoğunluk haritasının ardından İstanbul, İzmir, Ankara, Sakarya ve Zonguldak'taki yoğunluk haritasını paylaşan Bakan Koca'nın gösterdiği haritalardaki renkler ise merak konusu oldu. Haritalarda bol miktarda yeşil renk dikkati çekerken, kırmızı renk ise sayı olarak az gözüküyor. 

Haritadaki renkler ne anlama geliyor?

Kırmızı renk hastanın durumu ciddi, hastanede,
Mavi renk durumu orta,
Mor renk evde izlem,
Yeşil renk ise sadece virüs ancak şikayet yok, evde izolasyon ve izlem anlamına geliyor.