Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, "Sağlık çalışanı olmak; Özveri gerektir. Fedakârlık gerektirir." diyerek sağlık çalışanlarının sorunlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol'un açıklaması şöyle:

Tamda bu gün olduğu gibi. Tüm dünyaya yayılan virüsten dolayı herkes kendi canının derdine düşmüşken, pek çok insan evlerine kapanırken, okullar tatil edilirken, maçlar seyircisiz oynanırken, her vatandaş kendine göre tedbir alırken, 7/24 kesintisiz hizmet veren Sağlık Çalışanları hastaneleri terk etmedi. Sağlık çalışanları görevinin başında.

Hemen her gün yüzlerce hakarete, küfre, şiddete uğrayan sağlık çalışanları insanlarımızın hastalıklarını tedavi etmek için iş başındalar. Görev yerlerindeler.

Kreşler kapalı çocuklarımı nereye bırakacağım diye düşünürken bile hastalarını tedaviye devam etmektedirler.

Pek çok insan sokakta maskeyle dolaşırken, arkadaşlarınızla, eşinizle, dostunuzla buluşmalarınızı iptal ederken, tokalaşmaktan uzak dururken, sağlık çalışanları sizi kucaklamaya devam ediyor. Hani tedbir amaçlı karşınızdaki kişiye bir metreden fazla yaklaşmayın diyor ya uzmanlarımız ama, sağlık çalışanları hasta olduğunuzda başınızdan ayrılmıyor merak etmeyin.

İtalya’da emekli doktorlar göreve çağrıldı koşa koşa geldiler. Virüs kapma hasta olma riski normal vatandaşa göre kat be kat fazlayken. Ülkemizde pek kurum kuruluş tedbir alırken, bazı meslek guruplarına izin verilirken sağlık çalışanlarının planlanmış izinleri iptal ediliyor bilginiz olsun.

Yıllardır yüksek sesle haykırıyoruz sağlık hizmeti vermek kutsaldır. Hizmet ettiğiniz bir insandır. İnsan sağlığıdır. İnsan hayatında sağlığınızı kaybetmekten daha önemli bir şey olabilir mi? Elbette olamaz.

Şimdi diyoruz ki!...

Sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddete karşı, Sağlıkta Şiddet yasası bir an önce çıkartılsın. Yıllardır ikinci plana atılan sağlık hizmeti veren arkadaşlarımızın maaşı, ek göstergesi, sosyal hakları düzeltilsin. Elbette tüm meslek guruplarına saygılıyız ancak, mesela bir hemşire arkadaşımızın maaşı yeni göreve başlayan bir bekçi kardeşimizin maaşının altında olmasın. Bir imamın maaşının altında olmasın. Çok değil. Sağlık çalışanlarına karşı birazcık adalet diyoruz.

Biz sağlık çalışanları olarak, insan sağlığına, insanın kendisine hizmet etmenin kutsal olduğuna inanan bir meslek gurubuyuz. Kutsal bir mesleğin mensupları olduğumuzun bilincindeyiz. Çok bir şey istemiyoruz. Sağlık çalışanlarının devlet memuru olduğunu, her birinin bir ailesi olduğunu, onlarında sevinçlerinin üzüntülerinin olduğunu unutmayın yeter.

Siz isteseniz de, istemeseniz de sağlık çalışanları özveriyle hizmet vermeye devam edeceklerdir.