Hükümetin ekonomik kaygılara öncelik vererek hızlıca devreye soktuğu "normalleşme" süreci sonrasında Konya’da yalnızca son üç günde 600 yurttaşa koronavirus (Covid-19) tanısı konulduğu ileri sürülürken, İl Tabip Odalarının verdiği bilgilere göre Mersin’de şehir hastanesinin dolduğu, Bursa’daki polikliniklerde ise yoğunluk yaşandığı belirtildi.

İktidarın ekonomik kaygılarla attığı ‘normalleşme’ adımları vakaların yeniden artmasına neden oldu. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte birçok ilde yeni vakalar hızlı bir şekilde arttı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine Konya’da yalnızca son üç günde 600 yurttaşa koronavirus tanısı konulduğu iddia edildi. Kentteki tüm hastanelerde Covid-19 tanısı alan hasta sayısında yükseliş olduğu ifade edildi. Kentteki iki hastanede ise yer kalmadığı ileri sürüldü.  Konya'daki sağlık çalışanlarının, “Tedbirsizlik had safhada” dediği ve iktidarın aldığı kararların yeniden gözden geçirmesini talep ettiği kaydedildi.

Rize İl Pandemi Kurulu’ndan “İlimizde yeniden koronavirüs vakaları görülmeye başlamıştır” açıklaması yapılırken Van'daki vaka sayısının da 600'ü bulduğu, Trabzon’da hastanelerin dolu olduğu iddia edildi.

Mersin Tapip Odası: Şehir hastanesinde yer kalmadı

Koronavirus vakalarının tırmanışa geçtiği kentlerden birisinin de Mersin olduğu belirtildi. Kentte 11 Mart ile 11 Mayıs arasında 250 Covid-19 vakası tespit edilirken, son 1 aylık süreçte 300 yurttaşa Coronavirus teşhisi konulduğu belirtildi. Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Mersin’den 300’ü son bir ayda olmak üzere toplam vaka sayımız 550 civarında. 50 civarında doktor arkadaşımız koronavirüse yakalandı ve bir doktor arkadaşımızı da kaybettik. Hastanelerde yoğunluk var. Mersin Şehir Hastanesi’nde yer kalmadığı için hastalar diğer hastanelere sevk ediliyor.”

Bursa Tabip Odası: Polikliniklerde yoğunluk var

Bursa’daki polikliniklerde de yoğunluk olduğu belirtildi. Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez, “Özellikle hekim arkadaşlarımızın verdiği bilgiye dayanarak Bursa’da vaka sayılarının arttığını söylemek mümkün. Kestel ve Yıldırım İlçelerindeki artış dikkat çekici ve ayrıca Covid- 19 polikliniklerinde bir yoğunluk var” diye konuştu.

‘Ege’de de artış var’

Ege Bölgesi’nde de Koronavirus tanısı alan yurttaş sayısında artış gözlemlendiği iddia edildi. Aydın’da yeni vaka sayısının yaklaşık 30 civarında olduğu belirtilirken, toplam vaka sayısının ise net olmadığı ifade edildi. Manisa'da yaklaşık 500 kişinin koronavirus nedeniyle hastanede yattığı kaydedilirken, yeni vaka sayısının yaklaşık 150 civarında olduğu öne sürüldü. Balıkesir’de ise yeni vaka sayısının 150'yi bulduğu iddia edildi.