2004'ten bu yana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aziz Kocaoğlu, Mart 2019'daki yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeniden adaylık konusunda henüz karar vermediğini söyleyen Kocaoğlu, " Sonuçta aday parti içerisinde belirleniyor. Aday olup olamayacağımı seçime altı ay kala, 1 Ekim'de açıklayacağım" dedi.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtlayan Aziz Kocaoğlu, "CHP çok enteresan bir örgüt haline geldi" dedi.

Kocaoğlu, yanlış tercihler yapıldığını savunarak 'CHP içinde partiyle ilgisi olmayanlar var' eleştirisinde bulundu.

"Şuna inanıyorum, yerel seçim kampanyasında parti Muharrem İnce'yi kullanmazsa çok büyük hata yapar" diyen Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Muharrem İnce'nin halkta bir karşılığı var, kürsü hakimiyeti var, esprili, hazır cevap. Seçim sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle ciddi hatalar da yaptı ama karşılığı olduğu da bir gerçek. O yüzden kampanyada mutlaka görevlendirilmeli.‘Boşverin görev verilmesin' diye genel başkanımızı ikna etmeye çalışanlar da var. Genel Başkan'ın bu kişilere itibar etmemesini dilerim. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlığa aday olduktan sonra partimizin yapılan üç kurultayında da destek verdim."

Kocaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Hemen her cumartesi günü açılış, temel atma ve diğer etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. 52 haftanın en az 40'ında haftalık etkinliklerimiz var. CHP çok enteresan bir örgüt haline geldi. Siyasetçi modelinde 1980'e kadar CHP'de partililer ölümüne belediye başkanlarını savunurlardı. Böyle bir gelenek vardı. Hırsız, ahlaksız değilse, eksiğine, gediğine bakmadan bunu yaparlardı. Şimdi ise üç beş kişi oturup genel başkan, belediye başkanı oluyor. Bardağın dolu tarafına bakıp, olumlu yanlarını anlatmıyor. Partilinin belediye başkanına sahip çıkmamasının ilacı yok.

‘YANLIŞ TERCİHLER YAPILDI'


2014 yerel seçimlerinde aday belirlemeden doğan hatalardan dolayı sekiz ilçeyi kaybettik. Bunun beşi, partimiz mensubu olup da aday gösterilmeyince başka partilere geçenlerden kaynaklandı. Halen 30 ilçemizin 22'sinde CHP, bir MHP, yedi de AKP'li başkan bulunuyor. CHP'den üç dönem başkan seçildim. Genel merkez aday gösterdi biz de mahcup etmedik. Her zaman partimizin emrindeyim. Aday belirleme yol ve yönetiminin akla ve bilime dayalı yapmasına büyük ihtiyaç var. Elimizde 36.500 delege var. Ön seçim onlarla yapılır. Ancak partiye kayıtlı üyelerle yaparsak yozlaşma olur. Delege ile ön seçim belirlemek daha uygundur aksi halde aday olmak isteyen kişi eşini, dostunu ve kendisine oy verecekleri partiye kaydettirir.

'ADAY OLUP OLMAYACAĞIMI 1 EKİM'DE AÇIKLAYACAĞIM'


Aday olup olmayacağıma henüz karar vermiş değilim. Eğer başkanlık arzum olursa ‘adayım' derim tabii ki takdir genel merkezindir. Sonuçta aday parti içerisinde belirleniyor. Aday olup olamayacağımı seçime altı ay kala, 1 Ekim'de açıklayacağım. Tüm adayların açıklanması için de gecikilmemeli ve ekim ayı başlarında adaylar açıklanmalıdır. Eğer aday olmayacaksam da bayrağı partili birinin yani CHP'li başkanın eline teslim etmem lazım.

‘CHP İÇİNDE PARTİMİZLE İLGİSİ OLMAYANLAR VAR'


CHP'liler partisine seçimde de gücü yettiğince çalışır ama CHP ile ilgisi olmayan, CHP'li olmayan insanlar genel merkezde karar mekanizmalarında yetkili olursa o zaman problem başlar.