İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Aziz Kocaoğlu, belediye başkanlarının görevden alınmalarını hatırlatarak, “Sevinsek mi üzülsek mi bilemiyorum. Şu an Türkiye Cumhuriyeti’nde seçilmiş ve görevine devam eden 1 numaralı, en büyük belediye başkanı oldum. İstanbul’u istifa ettirdiler, Ankara’yı istifa ettirdiler” dedi.

Konak Belediyesi', içinde 100 araçlık otopark, nikah ve düğün salonunu, kadın ve çocuklar için kurs merkezleri ve pazaryerinin olacağı Toros Sosyal Tesisi'nin temelini törenle attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına katkı koyduğu tesisin yıl sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Konak Belediyesi'nin eski Toros Pazaryeri'ni yıkarak inşaatına başladığı Toros Sosyal Tesisi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın ev sahipliği yaptığı törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır ile CHP İzmir eski milletvekili Alaattin Yüksel, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu, eski İlçe Başkanı Şakir Başak, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile semt sakinleri katıldı. 11 bin 500 metrekare alanda inşa edilecek tesis için düzenlenen temel atma töreninde ilk olarak Mehmet Akif Mahalle Muhtarı Murat Türkay ile Ulubatlı Mahalle Muhtarı Ramazan Kolaç kürsüye gelerek konuştu. İki muhtar da Gültepe'ye hizmetlerinden ötürü Başkan Sema Pekdaş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.


BÖLGEYE İKİ CAZİBE MERKEZİ


Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yaptığı konuşmada Konak'ın tarihinden gelen zorluğu kadar zenginliği de olduğunu, bu zenginliği büyüten bölgelerden birinin de Gültepe olduğunu söyledi. Gültepe'nin imar ıslah planlarıyla bugünlere kadar geldiğini, çarpık yapılaşma nedeniyle pek çok sıkıntıyı içinde barındıran bir semt olduğunu dile getiren Pekdaş, bölgede cazibe merkezi yaratmak için çalışmalar yapmaya başladıklarını vurguladı. Bunun ilk adımı olarak da geçen ay Gültepe Spor Tesisi'nin temelini atarak işe başladıklarını belirten Pekdaş, kamusal alan yetersizliği nedeniyle mevcut Toros pazarını yeniden planlayarak burasını yeni mekanlar yaratmak adına Toros Sosyal Tesis olarak hizmete açacaklarını söyledi. Başkan Pekdaş, "Bu alanı sadece pazaryeri olarak değerlendirmek bu bölgeye yapılacak haksızlıkların başında gelirdi. Bu nedenle de içinde pazaryeri, kadınlar için spor ve kurs salonları olan, çocuklar için bir merkez, en üstte evlendirme memurlu, nikah ve düğün salonun yer alacak bir tesis inşa ediyoruz. 900 metrekarelik düğün salonu aynı zamanda toplantılar içinde kullanılabilecek. Bodrumda ise iki katlı 100 araçlık bir otopark yer alacak" dedi. Pekdaş, yıl sonunda hizmete girecek olan sosyal tesis önünde yer alan Şenel Aksu parkıyla da bütünleşerek Toros'un modern bir sosyal yaşam alanına sahip olacağını söyledi.

KAYNAKLAR BİRLEŞTİ


Konuşmasına "İnsan insana iyi gelir" diyerek devam eden Pekdaş, bir arada olmanın kentin enerjisini de yükselttiği vurguladı. Pekdaş, "Bizim ruhumuz zengin ve mutlu şehrin insanlarıyız. Görevimiz de bu şehirde mutluluğu yükseltmek, çoğaltmak. Göreve geldiğimizde 22 olan semt merkezi sayımızı 46'ya yükselttik. Bu şehirdeki mutluluğu birlikte arttırdığımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu da bu tesisin yapılmasında çok büyük katkılarda bulundu. Tesisin yaklaşık yarı bedeli Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse ediliyor. Kaynaklarımızı ve güçlerimizi birleştirerek, kente iyi gelme hailini devam ettireceğiz" diye konuştu.


GÜLTEPE'NİN TARİHİ DEĞİŞECEK


Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yapılan sosyal donatı alanlarının çoğaltılmasının hedefleri olduğunu belirterek, "Bu alanları çoğalttığımız müddetçe insanlarımız kaynaşacak, birbirini tanıyacak. Bu binalar, bu mekanlar bunun için düzenleniyorö dedi. Başkan Kocaoğlu bölgede kentsel dönüşüm problemi olduğunu da sözlerine ekleyerek, hem kentsel dönüşümü hızlandıracak hem de Gültepe ve Toros'un tarihini değiştirecek yatırımları hayata geçirmeye başladıklarını söyledi. Kocaoğlu, "İzmir'in tarihindeki en pahalı yolu bu bölgede yapıyoruz. Uçan yol ile garajı birleştiriyoruz. 2.5 kilometrelik tünel yapıyoruz. Kamulaştırmaların tamamı bitti. İki yıl içinde hizmete girer" dedi. Söz konusu yolun 1 milyar ile 1 milyar 200 milyon liraya mal olacağını dile getiren Kocaoğlu, yolun yapımından sonra Gültepe ve Toros'un imar değerinin yükseleceğine dikkat çekti.

"1 NUMARALI, EN BÜYÜK BAŞKAN OLDUM"


Konuşmasında Türkiye'de seçilmiş en uzun süreli büyükşehir belediye başkanı olarak tek kaldığını da sözlerine ekleyen Kocaoğlu, "Türkiye Cumhuriyetinde seçilmiş ve görevine devam eden 1 numaralı, en büyük başkan oldum. İstanbul'u istifa ettirdiler, Bursa'yı, Balıkesir'i de istifa ettirdiler. Son 6 aydır ve önümüzdeki bir sene içinde de İzmir'in seçilmiş en büyük belediye başkanı olarak görev yapacağım" dedi.

Konuşmaların ardından tesisin temeli hep birilikte düğmeye basılarak atıldı.


ÇOK YÖNLÜ TESİS


Konak Belediyesi'nin 2018 yatırımları arasında yer alan Toros Kapalı Pazaryeri ile bölgeye büyük bir yatırım daha yapılmış olunacak. 11 bin 500 metrekare alana inşa edilecek olan Toros Kapalı Pazaryeri çok yönlü sosyal tesisi olarak bölge halkına hizmet verecek. Pazaryerinin Gültepe ve çevre semtlerde yaşayan vatandaşların daha rahat ve temiz olanaklar içinde pazar alışverişini yapabilmesini sağlayacak. Tesiste; pazaryeri, semt merkezi, düğün ve nikâh salonu da olacak. Meslek, hobi ve spor kurslarının verileceği bir semt merkezi de yer alacak. 100 araçlık bir de otopark olacak.