İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamada bulundu. Kocaoğlu, "Cumhurbaşkanlığı’na aday değilim. Bu önemli detayın kamuoyu tarafından bilinmesinde yarar görüyorum” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin gündemi değerlendirdiği Hande Fırat’ın sunduğu Gece Görüşü programında konuşan Gazeteci Gürkan Hacır, CHP’de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi geçen isimleri ve onlarla yaptığı görüşmeleri aktardı. Hacır, CHP’de MYK’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen, Haluk Koç ve Abdülatif Şener isimlerinin geçtiğini belirterek, bu isimlerle yaptığı görüşmelerde yeşil ışık yakan tek ismin Aziz Kocaoğlu olduğunu açıkladı. Gazeteci Hacır, Başkan Aziz Kocaoğlu ile yaptığı görüşmede Kocaoğlu’nun kendisine, “3 kuşaktır yerelde belediye başkanlığı yapan bir aileden geldim. Biz hep yerelde siyaset yaptık. Ancak Cumhurbaşkanlığı makamı bir şereftir. Böyle bir şerefe partim uygun görürse onur duyarım, kabul ederim. Cumhur ittifakının karşısına bir ittifakla, tek adayla çıkmalıyız dedi. O zaman şansımız var, rahatlıkla kazanırız” açıklamasını yaptığını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün gece Gazeteci Gürkan Hacır tarafından dile getirilen “Başkan Kocaoğlu ‘Cumhurbaşkanlığı makamı bir şereftir. Böyle bir şerefe partim uygun görürse onur duyarım, kabul ederim’ dedi” şeklindeki ifadelerinin düzeltilmeye muhtaç olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu,”Gürkan Bey ile yaptığımız telefon görüşmesinde, Cumhurbaşkanlığı gibi şerefli bir makam için adımın geçmesinin büyük bir onur olduğunu söyledim. Bu doğrudur. Ancak konuşmamızda ‘Partim uygun görürse kabul ederim’ gibi bir ifadem olmadı. Aksine yerel bir yönetici olduğumu söyleyip görev sürem boyunca İzmirlilere verdiğim sözleri yerine getirmek istediğimi anlattım. Cumhurbaşkanlığı’na aday değilim. Bu önemli detayın kamuoyu tarafından bilinmesinde yarar görüyorum” şeklinde konuştu.