İZMİR'in Foça ilçesine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne ilçesine bağlı Alsancak beldesinden gelen bir grup soydaş, sürgün yıllarını İzmir'in Foça ilçesi, Yenifoça Mahallesi'nde geçiren merhum KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için yaptırılan parkta duygusal anlar yaşadı. İlçenin değişik yerlerini gezen konuklar yapılan masterler dostluk maçının ardından ülkelerine uğurlandı.

Foça Belediyesi'nin KKTC'deki kardeş şehri olan Alsancak'ın Belediye Başkanı Fırat Ataser'inde katıldığı 4 günlük İzmir programı Foça bölümüyle tamamlandı. İlçeye bağlı Gerenköy'de Belediye meclis üyesi Burhanettin Celep'i ziyaret eden, Kozbeyli'de taş dibekte kendi dövdükleri ünlü Şakir'in Dibek Kahvesi'yle keyiflenen konuklar, daha sonra coğrafyası itibariyle yaşadıkları yerlere benzettikleri Yenifoça'da Rauf Denktaş Parkı'na geldi. Kitaplar ve basın haberlerinden duydukları sürgün yılları hakkındaki bilgileri bu kez Denktaş Ailesi'nin yaşadığı topraklarda, aynı havayı soluyarak büstün kitabesinden okuyan Kıbrıslılar'dan bazıları, gözyaşlarını tutamadı. Park girişi ve büstte anı fotoğrafları çektiren konuk heyet, akrdından Yenifoça Sahili'ni gezdi. Kuzey Kıbrıslı soydaşları Foça'da Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, belediye meclis üyeleri, Foça Belediyespor Başkan yardımcısı Birtan İskit ve yöneticiler karşıladı. İlçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin görülmesinden sonra dün (Cumartesi) Nihat Hüsenay Stadı'nda  Foça Belediyespor Masterler ile Alsancak Masterler arasında dostluk maçı oynandı. Konuk takım maçı 4-2 kazandı. Alsancak'ın kardeş belediye olarak gönüllerinde ayrı bir yeri olduğunu belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Demirağ'a Kıbrıs el işlemesi bir hediye takdim eden  KKTC Alsancak Spor Kulübü Başkanı Cenk Şekeroğlu'da kendilerine evlerinde hissedecek kadar yakınlık gösteren Foçalılar'ı kendi kentlerinde görmek istedikleri için böyle bir ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.