Haber/ Didar DEMİRCİ

Markalar Birliği proje ortaklığında gerçekleştirilecek, “Eğitimde İş Birliği” projesi ile Kızılay İzmir Şube, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa belirlediği ihtiyaç sahibi 90 öğrenciye tablet, bir yıllık internet ve online İngilizce eğitim seti yardımında bulunacak. Projenin tanıtımını yaparak ilk 4 tablet setini öğrencilere şube binası toplantı salonunda veren Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, hedeflenen 3 bin çocuğa ulaşmak için İzmirlilere seslenerek, “Desteklerinizi bekliyoruz” dedi. Kızılay’ın eğitime verdiği desteğe de dikkat çeken Baykalmış, “İzmir Şube olarak da yaklaşık olarak 3 yıldır göreve geldiğimizden beri, bağışçılarımızın vermiş olduğu destek ile eğitime de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Süreç içerisinde yaklaşık olarak 20 bin öğrencimizin eğitim materyalleri noktasında onlara katkı sağladık. 24 tane özel eğitim özel öğretim sınıfı açtık. Bir çok okulda teknoloji sınıfı açtık. Her yıl 92 öğrencimize de yine bağışçılarımızın desteğiyle öğrencilerimize burs ulaştırıyoruz. Onların eğitim hayatlarına katkı sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

200 BİN LİRALIK EĞİTİM DESTEĞİ!

Pandemi sürecinde uzaktan eğitime geçildiğini hatırlatarak, proje hakkında detayları paylaşan Baykalmış, “Eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla binlerce çocuğumuzun eğitim hayatına can suyu olan Kızılay, pandemiyle önemini derinden fark ettiğimiz eğitime, teknolojinin kullanımına dair kapsamlı bir çalışmayla bu sefer karşınızda. Yurt içinde ve yurt dışında eğitime verdiği değer ile adından sıkça bahsedilen Kızılay, günümüz koşullarıyla uyumlu ihtiyaçların giderilmesine de odaklanıyor. Bu günde bu düşünceyle 90 öğrencimize ulaştırılmak üzere içerisinde hem sponsorlarımızın hem de Markalar Birliği’nin vermiş olduğu destek sayesinde içerisinde İngilizce eğitim sesi, internet olan bir tablet eğitim seti hazırladık. Bunları İzmir’in çok farklı yerinde 90 evladımıza ulaştıracağız” diye konuştu. Öte yandan Baykalmış, gazetecilerin projenin toplam maliyeti hakkındaki sorusuna da “Yaklaşık 200 bin lira civarında bir bağış” diyerek yanıt verdi.

İZMİRLİLERE ÇAĞRI

‘Biz, alan el ile veren el arasında köprüyüz’ diyerek sözlerine başlayan Baykalmış, “Bu yapmış olduğumuz çalışmaların daha büyük kitlelere ulaşabilmesi adına da İzmirli hemşerilerimize bir çağrımız var. Kızılay’ın tüm yardım bağışlarını bağışçılarımızın destekleriyle gerçekleştirdiği bilinmekte. Biz devletten herhangi bir şekilde bütçe alan bir kurum değiliz. Tam tersine bütün sevk ve idaremiz milletimizin bize emanet ettiği gelirlerle gerçekleşiyor. Biz zor dönemlerde, zor zamanlarda da bu elimizdeki emanetleri ihtiyaç dönemlerinde vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Eğitim de bizim en önemsediğimiz faaliyet alanlarından bir tanesi. Sizler aracılığıyla bunların artması adına İzmirli hemşerilerimize bir çağrıda bulunuyoruz. Kızılay’a vereceğiniz destek ile yapmış olduğumuz bu hizmetler, artarak devam edecektir” dedi. Baykalmış, İzmirlilerin destekleriyle uzaktan eğitime ulaşamayan 3 bin çocuğa da ulaşmayı hedeflediklerini açıklayarak, “Eğer bölgesel olarak İzmir’de bağışçılarımızdan gerekli desteği görebilirsek, 3000 öğrenciye tablet ulaştırmak istiyoruz” sözlerini kaydetti. Ayrıca 90 çocuğa ulaşacak destek için Baykalmış, Vatan Bilgisayar’a, Vodafone’a ve Markalar Birliği’ne teşekkür etti.