Türk Kızılayı İzmir Şubesi yeni yapılanma süreciyle birlikte atağa geçti. Yeni Yönetimle birlikte aktif bir çalışma programı uygulayan Kızılay İzmir Şubesi Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Başta İzmir Valisi Erol Ayyıldız olmak üzere İzmir’deki siyasi parti il başkanları ve temsilcileri, ilçe belediye başkanları, Kızılay’a kurban bağışında bulunarak desteklerini sürdürdü. Bu arada STK'lara yapılan yoğun bir ziyaret programı sırasında da STK Başkan ve yöneticileri de yaptıkları kurban bağışlarıyla Kızılay’ın vekaletle kurban bağışı kampanyasını destek verdiler.


İş Dünyası, Belediye Başkanları, Siyasi partilerin il başkanları olmak üzere toplumun tüm kesimlerine ulaşarak kurban bağışlarını ve desteklerini alan Türk Kızılayı İzmir Şubesi İl Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Önümüzde yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili kurban bağışında bulunmak isteyenlere, kurban vekâleti bedelinin bu yıl yurt içi için 750 TL, yurt dışı için ise 750 TL olarak belirlendiğini ifade etti. Mazlumlara ve İhtiyaç sahiplerine yönelik olarak vekâletle kurban kesimini üstlenen Kızılay Merkez ve şubeleri vatandaşlarımızın bağışlarını beklemektedir...


Türk Kızılayı İzmir Şubesi İl Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, kurban vekâlet bedelinin bu yıl yurt içi için 750 TL, yurt dışı için ise 750 TL olarak belirlendiğini ifade etti.
İhtiyaç sahiplerine yönelik olarak 2007 yılından beri vekâletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Türk Kızılayı, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla sesleniyor. Türk Kızılayı İzmir İl Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, Kızılay’ın geleneksel hale gelen vekâletle kurban kesim kampanyasının 2018 yılında da devam ettiğini söyledi. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay’ın, kurban etlerini yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracağını belirten Başkan Baykalmış, “Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı süresince değil, yıl boyu ete kavuşacak” dedi.

Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceğini ifade eden Başkan Baykalmış;“Çağdaş model sayesinde veterinerler tarafından özenle seçilen kurbanlıklar, modern kombinalarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere, din görevlileri, veterinerler ve noter eşlik edecek” diye konuştu. Kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağı bilgisini veren Kerem Baykalmış, bu kavurma konservelerin Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı ve kurban döneminin ardından da Kızılay’ın her vekâlet sahibine teşekkür belgesi göndereceğini söyledi. Hayırseverlerin, yurt içi 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 750 TL, yurt dışı kurban vekâlet bedeli için 750 TL ödeyeceğini belirtti.