HABER/ Didar DEMİRCİ

Haziran ayı ile birlikte başlayan normalleşme süreciyle korona virüs tedbirleri gevşetildiğini hatırlatan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, İzmir dahil olmak üzere tüm Türkiye’de genel bir vaka artışı söz konusu olduğunu dile getirdi. Haziran’dan önce uygulamada olan 65 yaş üzeri sokağa çıkma kısıtlamasında, beden ve ruh sağlığı açısından 65 yaş ve üzeri vatandaştan şikayetlerin geldiğinin altını çizen Çamlı, alınan yeni kısıtlama kararında bu kez daha doğru bir yol izlendiğini söyledi. Çamlı, “Giderek artan vaka sayıları konusunda 65 yaş üzeri vatandaşla ilgili bir kurul kararı açıklandı. Yeni kısıtlama genel olarak 65 yaşı koruyucu bir tavır sergilendi. Bu kez alınan kararda kalabalık ortamlardan uzak tutmak hedeflendi. Bu şekilde alınan bir kararda diğerine göre 65 yaş ve üzerinin beden ve ruh sağlığının korunması konusuna ters düşmeyecektir” dedi.

ÇAMLI’DAN SONBAHAR UYARISI

Kısıtlamaların ve önlemlerin sıkı tutulması gerektiğine dikkat çeken Çamlı, haziran ayı itibariyle yasakların gevşetilmesi nedeniyle artan vaka sayısının suçlusunun da vatandaş olmadığının altını çizdi. Öte yandan sonbahar aylarının gelmesiyle havaların soğuyacağını ve viral enfeksiyonların artacağını dile getiren Çamlı, “Bu noktada korona virüs de artış gösterir. Bunun için kısıtlamaların yeniden getirilmesi gerekiyor” dedi.

Çamlı, sözlerini İl Hıfzıssıhha Kurulu üyeleri olmalarına karşılık, İzmir hakkında alınan kararlardan ve elde edilen verilerden haberi olmadıklarını söyleyerek, yeniden çağrıda bulundu. Çamlı, “Toplum sağlığını ilgilendiren her konuda görüş bildirmeye ve katkı sunmaya hazırız” şeklinde konuştu.