Aile Mahkemesi sıfatıyla Dikili Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, dava basit yargılama usulüne tabi olduğundan ön inceleme duruşmasının kapatılarak tahkikat duruşmasına geçilmesine karar verildi. Her iki tarafın tanıklarının dinlenildiği tahkikat duruşması ise 7 Ocak 2020 tarihine ertelendi. Dava sırasında Zümrüt Er’in annesi Zahide Er duruşmayı fenalaşarak terk etti. Davayı Dikili Kadın Platformu üyeleri ile Mayıs 2017 tarihinde boşandığı eşi tarafından hunharca öldürülen Işık İkizoğlu’nun ablası Başak İkizoğlu’da izledi.

Hiçbir şey bu acıyı dindiremez

Dava sonrası Dikili Adliye Sarayı önünde kısa bir açıklama yapan ve torunlarının kendisine gösterilmediğini söyleyen Zümrüt Er’in annesi Zahide Er; “Kalbim acı dolu, içim acı dolu. Onu çok özlüyorum. Hiçbir şey bana kızımı geri getiremez ve bu acıyı dindiremez. Bugün bu davada çocuğumun anneliği sorgulandı. Hiç kimse çocuğumun anneliğini sorgulamaya kalkmasın. Kızım hakkında söylenilen yalanları dinleyemediğim için mahkemeyi terk etmek zorunda kaldım” dedi.

Zümrüt’ü karalamaya çalışıyorlar

Dikili Kadın Platformundan Demet Önal ise davada Zümrüt’ü karalamaya çalıştıklarını belirterek; “Davada Zümrüt’ü karalamaya çalışmaları, anneliğini sorgulamaları bu davaya ait bir konu değildir. Platform olarak çocukların babaannenin değil, anneannenin yanında daha iyi bir eğitim alacaklarını düşünüyoruz. Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

25 Kasım’ı Zümrüt ve Işık’a ithaf edeceğiz

Önal ayrıca; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü 2017’nin Mayıs ayında katledilen Işık İkizoğlu ve 2019’un Ağustos ayında katledilen Zümrüt Er’e ithaf edeceğiz” dedi.