Eğitim-Sen İzmir 2 Nol'lu Şube Yönetimi'nin başlattığı oturma eylemi 35. kez yapıldı. Sorunların KHK'lar ile çözülemeyeceğini belirten Şube Başkanı Kılıç "Gün gelecek bu KHK'lar sizi de vuracak" dedi.

Haber / Umut KARAKOYUN

Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube Yönetimi, öğretmenlerin Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevden alınmasına, sürgün edilmelere ve mobbinglere karşı başlattıkları oturma eylemini sürdürüyor. Her hafta çarşamba günü Karşıyaka Çarşısı'nda gerçekleştirilen eylem, önceki gün 35'inci kez düzenlendi. Eğitim emekçileri, ihraç edilen öğretmenlerin işe aidesini isterken, sürgünlerin de durdurulmasını talep etti. Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

KHK'LAR SİZİ DE VURACAK

“Kendi siyasal geleceklerini, rantlarını, sömürülerini sürdürmek için bir çırpıda çıkardıkları o haksız hukuksuz KHK'ların mağdurları olan bizler bir yılı aşkın bir zamandır sokaklarda alanlarda iş güvencemiz ve geleceğimiz için mücadelemizi sürdürüyoruz. Görmeyen duymayan ve kuruyan vicdanlara sesleniyoruz; bu ülkede sadece sizler gibi düşünmedikleri için milyonlarca insana bedel ödetemezsiniz. Ömrünün yarısını kamu kurumunda emekle geçirmiş ya da onlarca yılını adayarak elde ettiği birinin mesleğini, işini KHK'larınıza kurban edemezsiniz. Ülke sorunlarını çözme yerine korkutarak sindirerek işsiz bırakarak çözüme ulaşamazsınız. İşsiz bıraktığınız milyonlar bunu unutmayacak. Günü gelecek bu KHK'lar dönüp sizi vuracak” dedi.

AÇLIĞA MAHKUMLAR

Bu ülkede ölüm değil yaşamın boy vermesini istediklerini vurgulayan Başkan Kılıç, savaşı değil barış ve kardeşliği büyütmenin öneminde dikkat çekti. Hasan Ali Kılıç; “Bir arada yaşamı büyütelim dedikleri için bilim üreten barış akademisyenlerine üniversite kapıları kapatıldı. Kendi iktidarları döneminde işe aldıkları 4 bin hakim ve savcı ihraç edilerek yerine parti başkanları hakim ve savcı yapıldı. Yani herkese eşit davranması gereken hukuk, göstermelik tarafsızlıktan, tam taraflı hale getirildi. Okullarda, hastanelerde camilerde, adliyelerde, üniversitelerde parti çalışmalarını aleni bir şekilde yürüterek devlet yapılanmasını parti devletine dönüştürdüler. Buna itiraz eden herkese de bedel ödetildi” dedi.

Sessiz kalıyorlar

2017 TİS kendilerine buçuklu zamları reva görenlerin, işçinin hak talebini ve grevlerini yasaklayanların, kıdem tazminatlarına göz dikenleri, Şırnak’taki iş cinayetlerine sessiz kalmakla suçlayan Hasan Ali Kılıç, bölgede yaşanan işsizlik nedeni ile insanların tedbir alınmamış ve ölüm kusan ocaklarda çalışmak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, 2018 yılı bütçesinin sermayenin ve siyasal iktidarın ihtiyaçları üzerinden planlandığını savundu. Bir süre oturma eylemi yapan eğitimciler, daha sonra dağıldı.