İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programları tarafından gerçekleştirilen 'Uçan Renkler Projesi' (Flying Colours Challenge) etkinliğinde öğrenciler, model kâğıt uçaklar yaptı. Uçaklarını sırayla havalandıran gençler, uçaklarının havada en uzun sürede kalması için çabaladı.

İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder, geçen yıl havacı kadınlar anısına kâğıt uçakların havalandığını anımsatarak, "Geçtiğimiz yıl kadınların iş hayatının her alanında aktif olduğu kadar havacılık alanında da aktif olduğunu ifade edebilmek adına öğrencilerimiz uçaklarını uçurmuştu. Bu yıl 21 Nisan 1932'de Vecihi Hürkuş ve onun tarafından kurulan ilk Türk Sivil Havacılık Okulu ve 2 kız, 10 erkekten oluşan ilk öğrencileri anısına kâğıt uçaklar gökyüzünde süzüldü. Amacımız gökyüzünü rengârenk boyamak" dedi.

Türk Hava Kurumu'ndan eğitmenlerin öğrencilere kâğıt uçak yapmanın inceliklerini aktardığını belirten Önder, gençlerin üçerli gruplar halinde uçaklarını gökyüzüne bıraktığını söyledi. Uçakların en uzun süre havada kalmasının amaçlandığı yarışmada yaptıklarını aktaran Önder, kazananın 7 saniyeyle Mikail Grubu olduğunu kaydetti.