Kemeraltı'nda sık sık, boş haldeki dükkanlarda çıkan yangınlar çevredeki tarihi yapılar için risk oluşturuyor. Son olarak önceki gece çıkan yangın yürekleri bir kez daha ağza getirdi.

Haber / Mustafa OĞUZ

İzmir'in Tarihi Kemeraltı Çarsısı 923 Sokak'ta önceki gece yarısı çıkan yangında çok sayıda dükkan kül oldu. İtfaiyenin yangına zamanında müdahalesi olası bir facianın da önüne geçti. Yanan dükkanların kapalı, boş ve uzun süredir kullanılmadığı öne sürüldü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı. Çarşı esnafı ise bu yangınların sadece iş yerleri için değil, yangın çıkan sokaklarda bulunan dükkanların yakınında konumlanmış zengin tarihi yapılar için de büyük tehlike arz ettiğini dile getirdi.

TEHLİKE BÜYÜK

Bölgede boş duran ve kullanılmayan yüzlerce iş yeri bulunuyor. Çevre esnafı yangına zamanında müdahale edilmesse daha büyük zararlara neden olacağını öne sürerek “Bölgede çok sayıda kaçak hurda deposu olarak boş kullanılan dükkanlar var. İnşallah bu yangınlar son ve ders olur. Her yıl buna benzer birçok yangın tehlikesi geçiriyoruz. Geçtiğimiz aylarda da yakın sokaklarda yangınlar yaşandı. Yangınlar gece yarısı çarşıdan el ayak çekildikten sonra çıkıyor ve bu durum bizleri çok endişeleniyor” ifadelerini kullandı.