Koronavirüse (Covid-19) yakalanan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, durumunun ağırlaşması üzerine Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

14 Mart'tan beri korona virüsü tedavisi gören Altınkaya, 59 yaşında vefat etti.

Veli Altınkaya, 26 Mart tarihinde Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na yeniden seçilmişti.

Veli Altınkaya kimdir?

Veli Altınkaya, Ocak 1962’de Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Yalak (Yeşilkent) beldesinde doğdu. İlkokulu köyünde, orta ve yüksek öğrenimi Kayseri ve Eskişehir’de tamamladı.

Gazeteciliğe 1981 yılında başlayan Altınkaya, Türkiye, Kayseri Olay, Kayseri Anadolu Haber, Akın Günlük, Kayseri Haber gazeteleri ile Erciyes TV ve Kay TV’de çeşitli görevlerde bulundu.

1985-1989 arasında Kayseri Belediye Başkanı Basın Danışmanı olarak görev yaptı. 1987-2009 tarihleri arasında 22 yıl süreyle TRT Kayseri Temsilciliğinde bulundu.

Altınkaya, Kültür ve Sanat, Töre, Doğuş Edebiyat gibi dergilerde çeşitli konularda yazılar yazdı. İlk kitabı Mavi Boncuklu Cemil Baba, Kültür ve Sanat Yayınları arasında 1984 yılında yayınlandı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti, Gazeteciler Cemiyeti (Ankara), Türkiye Spor Yazarları Derneği, RATEM (Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği) gibi mesleki kuruluşlar ile Dadaloğlu Vakfı, Tema Vakfı, Kayseri Kültür-Turizm ve Araştırma Vakfı, Yeni Ufuklar Derneği, Mobingle Mücadele Derneği gibi STK’ larla, İl İnsan Hakları Kurulu , İl Tütün Kurulu gibi kuruluşlarda gönüllü olarak yöneticilik yaptı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde 2007-2016 tarihleri arasında çeşitli konularda ders verdi.

Halen Kay-TV, Erciyes TV ve Kayseri Haber gazetelerinin genel yayın yönetmeni olarak görev yapan Altınkaya, 2010-2014 tarihleri arasında Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı, Temmuz 2010’dan bu yana Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Eylül 2012’den beri de Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı, RATEM Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyordu. (DUVAR)