İzmir’de havaların aniden ısınması ve sokak hayvanlarına genellikle kuru mama verilmesi nedeniyle son haftalarda patili dostların en büyük sorunlarından bir tanesi de susuzluk olarak kendini göstermeye başladı. Karşıyakalı hayvanseverlerin yardım talebi sonrasında devreye giren HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder durumu Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a ve Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı’ya iletti. Talep sonrası hemen harekete geçen belediye, geçici olarak belirli noktalara su için kaplar yerleştirdi.

Su odakları da alınacak

Önder şu bilgileri paylaştı: “Bostanlı sahil bandı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor. Su odakları da bu proje bitiminde konacak ama henüz tamamlanmadığı için şu an için yerleştirilememişti. Bir yandan kuru mama da hayvanları daha çok susatıyordu. Karşıyaka Belediyesi Park ve Daire Başkanımız Çiğdem Uğurluoğlu Aşıcı su odakları için acil ihale açtı. Ancak alım olana kadar da Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay’dan yardım istemiştik. Geçtiğimiz gün geçici kaplar ve sular yerlerine kondu.”

Esin Önder, “Tersane Cafe, Anıt, Karşıyaka ve Bostanlı İskeleler, Nikah Sarayı, Dante Kafe, Denizkent restoranlara su kabı kondu, personel uyarıldı, takibini biz yapacağız. Sahile İBB Park Bahçeler Daire Başkanlığı peyzaja uygun olarak kendileri koyacakmış, ihale bitmiş teslim bekleniyor. İBB Veteriner İşleri Müdürlüğü de sabit sulak koyamıyor, parkları bekliyor. Şimdilik geçici bir çözüm bulundu. Kalıcı çözümün de bir an evvel hayata geçmesi sürecini takip ediyoruz” dedi.