Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu basınının çok zor durumda olduğunu belirterek, gerekli tedbirlerin alınması adına Manisa’dan, İletişim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun’a çağrıda bulundu.

Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği’nin de üyesi bulunduğu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı İsmail Aydın ve Yönetimini ziyaret etti.

Ziyarette Konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca “Bugün Türkiye gazeteciler federasyonu yönetim kurulu olarak bize bağlı cemiyet olan İsmail Bey’in başkanlığındaki Cemiyeti ziyarete geldik. İlk defa son dönem içerisinde illerde ziyaretlere başladık. İstanbul’da başladığımız ziyaretler, Aydın’a kadar uzanacak. Meslektaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Meslektaşlarımızın çektiği sıkıntıları biliyoruz, aynı zamanda da bir moral olsun diye böyle bir gezi düzenledik, ziyaretler yapıyoruz” dedi.

Anadolu Basınına Nefes Aldırılmalı

Basın camiasının sorunlarına değinen ve en sıkıntılı meslek grupları içerisinde basın mensuplarının bulunduğunu hatırlatan Karaca “Şu anda Türkiye’de tüm meslek gruplarının içerisinde en mağdur en sıkıntılı meslek grubu maalesef biziz. Bu güne kadar basın camiası için maalesef bir destek sağlanamadı. Gazetelerimiz, televizyonlarımız, radyolarımız, internet sitelerimizin sahipleri güç durumda. Bakkala, kahveciye yardım yapılırken maalesef bir tek basına yardım yapılmadı. Bir çok ilimizde, bir çok Anadolu şehrinde gazeteciler maaş alamaz durumda. Onun içinde biz Meclise bir önerge verdirip mutlaka ve mutlaka gazete sahibi, televizyon sahibi, radyo sahibi internet gazetesi sahiplerinin yanında çalışanlara da bir paket hazırlanması gerektiğini belirttik. Karşılıksız bir paket hazırlanmalı ve Anadolu basınına nefes aldırılmalı, bunu için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda Basın İlan Kurumunun, Gazetelere biraz desteği oldu ama bunun dışında televizyoncuların, televizyonlarımızın durumu çok kötü, uydu bedellerine yetişemiyorlar. Bu uydu bedellerinin belli bir rakama getirilip mutlaka belli bir süre ücret alınmaması konusunda tekliflerimiz oldu, çalışmalarımız oldu. Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak bu çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz, sürdüreceğiz. Bu gezilerimizin bu ziyaretlerimizin nedenleri de bu. Sizlerin huzurunda, başta bizimle ilgilenmesi gereken İletişim Dairesi Başkanımız Fahrettin Altun’u, basının sorununa eğilmeye çağırıyoruz Manisa’dan” dedi

Gazeteciler Yayıncılar Derneği Başkanı İsmail Aydın da, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca'nın ziyaretinden onur duyduklarını belirterek, "Önemli konularda Türkiye’de en çok sesini duyuran genel başkanımızın buraya gelerek tek tek bütün cemiyetleri ve biz basın mensuplarının ve basının sorunların dile getirmesi çok önemli. Bizi sık sık böyle ziyaret eder, arar sorar telefonla en az hafta da bir bizimle görüşür ve de toplantılarda da genelde basının sorunları dışında başka bir gündem konusunu işlemez” dedi.

Başkan Aydın, Genel Başkan Yılmaz Karaca ve Yönetin kuruluna Manisa’yı ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti.