Urla Hayvan Hakları Hareketi ve Beşiktaş Çarşı Grubu, Menderes ormanına terk edilen sahipsiz canların karnını doyurdu. Çarşı grubu onlarca kulübeyi de bölgeye yerleştirdi.

İzmir’in Menderes ilçesindeki ormanlık alana terk edilen yüzlerce sahipsiz hayvanın imdadına, Urla Hayvan Hakları Hareketi ile Beşiktaş Kulübü’nün taraftar grubu Çarşı yetişti. El ele veren iki hayvansever grup, buradaki hayvanların karnını beraberlerinde getirdikleri mamalarla doyurdu. Ayrıca Çarşı grubunun sokak hayvanları için hayata geçirdiği kulübe kampanyası da Menderes’teki canlara uzandı. Etkinliğe katılan Çarşı Grubu üyelerinin hazırladığı kulübeler ormanlık alandaki uygun noktalara yerleştirilerek, soğuklar bastırmadan önce hayvanların barınma sorunu da bir nebze olsun çözülmüş oldu. Bir köpeğin mamaların üzerine yatması ve uzun süre o şekilde durması, bir başka köpeğin ise kulübeyi görünce hemen içine girerek adeta yuvası gibi sahiplenmesi duygusal anların yaşanmasına sahne oldu.


İYİLİK KONVOYU


Urla Hayvan Hakları Hareketi’nden Ender Ülger, “Etkinliğimize İstanbul, İzmir ve Aydın’dan yaklaşık 250 kişi katıldı. Bir ara saydığımda 32 araba, 2 minibüs, 2 de nakliye kamyonu vardı. 30-35 paket 15 kilogramlık mama (yaklaşık 500 kg) ve 5 kasa kadar tavuk ve kemik geldi. Gelen mamalardan 100 kg kadarını hemen dağıttık. 15-20 ayrı noktada besleme yaptık” dedi. Bölgede tahmini olarak 400’e yakın köpek bulunduğunu ve bu canların hayvanseverlerin her daim yardımına ihtiyaç duydukları da bildirildi. Bölgeye konserve veya kuru mama yollamak isteyenler 0530 315 44 78 ve 0532 402 64 64 ve 0541 880 00 48 no’lu telefonlarla iletişime geçebilir.