Çanakkale'de tatil yapan hayvanseverler, bahçedeki hasta kediyi besledikleri gerekçesiyle otelden atıldı. Hayvanseverler, kediyi de yanlarına alıp tedavi ettirdi, sonra da ona yuva buldu.

Baterist Deniz Kaymaraz ve eşi Büşra Kaymaraz tatil için Çanakkale'deki Zeytinhan Otel'e gitti. Burada gözleri hasta olan ve çok az gören, oldukça zayıf ve bitkin halde bir kedi gören hayvansever çift bahçedeki kediyi beslemeye başladı. Civarda veteriner olmadığı için kendi imkanları ile kedinin gözlerine pansuman da yapan çiftin başına akıl almaz bir olay geldi. Deniz Kaymaraz sosyal medya hesabından olayı şu ifadelerle paylaştı:

YAPILAN VİCDANSIZLIK


“31 Temmuz 2018 tarihinde, Çanakkale Sivrice'de konakladığımız Zeytinhan Otel'in kahvaltısında, otel sahibi C.T. tarafından gözleri kör olmakta olan bir kediye yiyecek bir şeyler veriyoruz diye kovulduk! Gözleri çok hasta olan bu yavru kedi, bırakın kendi başına yiyecek bulmak, yürüdüğü yolu zor görüyor. Civarda veteriner olmadığı için kendi imkanlarımızla gözlerine pansuman yapmıştık ve yiyecek bir şeyler veriyorduk ki biraz güçlensin, ölmesin... Taa ki otel sahibi gelip bizi azarlayana, 'çok sevdiyseniz koyun çuvala alın gidin onu da', 'sizin yüzünüzden müşteriler dışarı çıkamıyor', 'beslemeyin onları yemez o zaten', gibi saçmalıklarına başlayıp bizi kovana kadar! Böyle bir vicdansızlık, böyle bir insanlıktan nasibini alamama, böyle bir merhametsizlik karşısında şok olduk! Rezervasyonumuz olmasına rağmen yaşadığımız şokla birlikte elimiz ayağımız titreyerek otelden ayrıldık. Lütfen bunu paylaşın, bu insan müsveddeleri de bizim gibi vicdanlı insanların sırtından geçinip vicdansız hayatlarına 'keyif' içinde devam etmesinler!”


TEDAVİ OLDU, YUVA BULDU


Bu mesajın ardından olay sosyal medyada gündeme oturdu. Otel her ne kadar iddiaları yalanlasa da öfke dinmedi. Kaymaraz, kediyi de alarak Altınoluk Sera Veteriner’e götürdü. Bademcikleri şişen, kedi nezlesi olan ve iyi beslenemediği için güçten düşen yavru kediye antibiyotik tedavisi uygulandı. Kedi, kısa sürede iyileşmeye başladı. Olayı paylaştıktan sonra sosyal medyadan büyük destek alan Kaymaraz, destek veren herkese teşekkür etti. Kaymaraz gazetemize yaptığı açıklamada yaşadıkları olayın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Türkiye Otelciler Birliği (TUROB) gibi yerlere gerekli bilgilendirmeleri de yaptıklarını bildirdi. Kısa sürede iyileşen yavru kedi Kaymaraz'ın sosyal medyada açtığı sahiplendirme ilanı sonrası bir de yuva buldu. Kedicik şimdi İstanbul'daki yeni ailesine kavuşmak için gün sayıyor.