İzmir’de sahibi öldükten sonra iki sene boyunca bir kafeste yaşayan köpeği, Değirmenci Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sahiplendi. Özel öğrenciler can dostları ile buluştu


İzmir’de tüm kurumlara örnek bir sahiplendirme hikayesi yaşandı. Sahibi öldükten sonra, bir kafesin içinde iki sene boyunca kuru ekmek ve su verilerek beslenen, sevgi dolu golden retriever cinsi köpeğin şansı, özel çocuklar sayesinde açıldı. Yaklaşık 2 ay önce hizmet vermeye başlayan Bornova’daki Değirmenci Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, öğrencilerin bağ kuracağı, sevgi dolu bir köpek sahiplenmeye karar verdi. Köpek için kulübe yaptırıldı. Okulun özel öğrencileri de dört gözle can dostlarını beklemeye koyuldu. Merkezin kurucularından Ender Gümüşler, Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi hayvansever Aslı Silahdar’a ulaştı. Silahdar da HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder’le görüştü. Önder, aynı gün, kafesteki sevgi dolu bir köpeğin durumunu öğrenmişti, onu önerdi. Görüşmeler yapıldı ve onlarca köpek arasından şans, kafesteki golden’ın yüzüne güldü.

ÇOCUKLAR ÇOK SEVDİ


Değirmenci Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu ve yöneticisi Nilüfer Değirmenci şunları söyledi: “Biz zihin engelli ve yaygın gelişimsel bozukluğu olan yani otizmli çocuklara eğitim veriyoruz. Şu an 14 öğrencimiz var, 2 ay önce hizmete başladık. Özel çocukların hayvanlarla bağ kurmaları çok önemli. O çocuklar saf sevgi besliyor, genel olarak hayvanları çok seviyorlar ve çoğu ailemiz evinde de hayvan besliyor. Biz de o nedenle en başından itibaren köpek sahiplenmeyi istiyorduk. Hatta kulübesini bile bahçeye hazırlamıştık. Ama yeni açılmış bir kurum olduğumuz için, okulun oturmasını ve gerçekten bir köpekle ilgilenebilecek duruma gelmeyi bekledik. Birkaç gün önce kurucu müdürümüz Ender Gümüşler, hayvansever bir tanıdığına ulaşıp, sevgi dolu, uyumlu bir köpek sahiplenmek istediğimizi söylemiş. Böylece kafeste 2 yılını geçiren golden’ı sahiplendik. İlginçtir ki köpek aslında hiç 2 yıl kafeste tutulmuş gibi de değil çünkü çok sevgi dolu ve uyumlu. Çok tatlı bir köpek. Hatta bir öğrencimizin ailesi, çocukları köpeği o kadar sevmiş ki, eğer bakamazsanız biz alabiliriz, bile dediler. Şimdi köpeğimize bir isim bulmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın da kolayca telaffuz edebilecekleri bir isim koyacağız en kısa zamanda.”
Köpeğin sahiplenilmesinde aracılık yapan Aslı Silahdar da, “Ender bey, okul olarak bir köpek sahiplenmek istediklerini söyledi. Özellikle çocuklar çok istiyormuş bir köpekleri olsun. Ben de Esin Önder’i aradım ve bana golden cinsi bir köpeğin fotoğrafını ve bilgisini paylaştı. Ben de bunu Ender Bey’e iletince hemen köpeğe ısındılar ve sahiplendiler. Biz de gidip ziyaret ettik. Köpek de öğrenciler de çok mutlu” dedi.

ÖRNEK OLMALI


HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder de böyle güzel bir sahiplenme hikayesine vesile olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: “2 sene sonra gelen mutluluk hikayesi. Sahibi ölmüş, kafeste 2 yıldır sadece kuru ekmek ve su verilen canı, rehabitasyon için uyumlu bir köpek isteyen okula yönlendirdik. Aslında bu köpeğin durumu bana söylendi, iyi bir yuva bulunması isteniyordu ve aynı gün de özel çocuklara eğitim veren bir okulun köpek istediği haberi geldi. Aynı gün arka arkaya haber gelince biz de okulumuza önerdik kafesteki canı. Onlar da sahiplendi. Değirmenci Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi her okula örnek olmalı. Okulumuza ve yardım isteyen arkadaşlarımıza teşekkürler.”