Kadınların seçme ve seçilme hakkını kazandığı 5 Aralık'ın 83. yılında Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya yola çıkan 50 bin kadın, Anıtkabir'de Atatürk'ün huzuruna da çıkacak.

CHP Genel Merkezi, kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 83. yıldönümü olan bugün Ankara’da 50 bin kadın ile Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması gerçekleştirecek.CHP Genel Merkezi'nin Ankara'da düzenleyeceği Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması'na İzmirli kadınlar 145 otobüsle destek verecek.

CHP İzmir Kadın Kolları Ankara’da yapılacak buluşma için İzmir’den 145 otobüsle katılım sağlayacak. Türkiye’nin dört bir yanından on binlerin katılımı ile gerçekleşecek büyük buluşma, Ankara Arena Spor Salonu’nda bugün saat 10.00’da başlayacak. “Kadınım, hakkım var. Yaşam benim, seçim benim. Ben Seçerim” sloganı ile düzenlenen buluşmada seçilmiş kadınlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, ve anneler konuşacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı buluşmada, CHP’nin haftalık olağan Grup Toplantısı gerçekleştirilecek. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından sonra ise 50 bin kadın ile Arena’dan Anıtkabir’e yürünecek. Yapılacak buluşmaya İzmir’de uzun süredir hazırlık yapıldığını ifade eden CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Kadın Kolları Genel Başkanımız Fatma Köse’nin düzenlediği bu önemli toplantıya İzmir’den büyük bir ilgi var. Uzun zamandır organizasyon ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Biz hazırız. 145 otobüsle gideceğiz. 5 Aralık günü Ankara Arena’da grup toplantısı ardından, Atamızın huzuruna çıkacağız” diye konuştu. Başkan Güven'den 5 Aralık teşekkürü Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Güven mesajında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek kadın buluşmasına, İzmirli kadınların verdiği büyük desteğe ayrıca teşekkür etti. CHP İl Başkanı Güven, mesajında şu açıklamalarda bulundu: “Türk kadınına verdiği değeri sosyal yaşamın her alanında gösteren Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, bundan tam 81 yıl önce yapılan hukuki düzenlemelere ve alınan onca yola rağmen; ülkemizde kadın-erkek eşitliği uygulamaları açısından bugün varılan nokta ne yazık ki çağdaş dünyanın çok gerisinde kalmıştır. Türkiye’de; kadın istismarı, kadınlara uygulanan şiddet, erken yaşta evlilikler ve cinsiyet ayrımcılığı hala kanayan yara olmaya devam etmektedir. Bu çağda, hala kadına yönelik şiddeti, iş dünyasındaki ayrımcılığı, sosyal yaşamda iktidar eliyle oluşturulan psikolojik baskıyı konuşmamızın tek sorumlusu AKP iktidarıdır. Türkiye'nin kalkınmasının, dünyada kaybettirilen itibarın yeniden kazanılmasının kadınlarımız sayesinde olacağına inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her alanda kadınlarımızla birlikte yürüyor, onların fikrine, emeğine ve gücüne güveniyoruz. Kadınlarımız içen ön saflarda olmadığı sürece devrimlerin ve kurtuluşun gerçekleşmeyeceğini biliyoruz.”