İzmir'in Karabağlar ilçesinin Tırazlı Mahallesi yakınlarında dün başlayan, rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını Menderes ilçesinin Yeniköy ve Bahçecik mahallelerine yaklaştı. Havanın kararmasının ardından helikopterle sürdürülen söndürme çalışmalarına ara verilirken, Türkiye'nin birçok kentinden orman bölge müdürlüklerine bağlı arazözler yangın söndürme çalışmaları için bölgeye sevk edildi.

Alevler, Menderes'e bağlı Yeniköy ve Bahçecik mahallelerine yaklaşırken, ekipler yerleşim merkeziyle ormanlık alan arasında çalışmalarına ağırlık vermeye başladı.

Gözyaşları içerisinde izliyorlar

Vatandaşlar, yangını evlerinin bahçelerinde ya da bağlarında gözyaşları içinde izlerken, kimileri de tedbir amacıyla evlerinin etrafını hortumla suladı.

Bazı vatandaşlar alevlerin ulaşma riskine karşı bağlarında nöbet tutarak arazözler ve yer ekiplerine yardım etti. Bahçecik Mahallesi sakinleri ise evlerinin çatılarına çıkarak Kurbalıdere mevkisinde yükselen alevleri izledi.

Elimiz ayağımız titriyor

Yeniköy Mahallesi sakinlerinden Ahmet Sivri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün çıkan yangının köylerine yaklaştığını bu durumun tüm mahalleliyi çok üzdüğünü söyledi.

Mahallenin boşaltılma ihtimalinin olduğunu belirten Sivri, "Yangının devam ettiği alanda vadiler çok derin, itfaiye ve arazözlerin çıkamadığı yerler var. Ekipler müdahale de ediyor ama sönmüyor. Elimiz ayağımız titriyor. Bizim her şeyimiz burada." dedi.

Hasan Ersüz ise ağaçların ve ormanda yaşayan hayvanların telef olduğunu, bu durumun kendisini çok üzdüğünü, yangının bir an önce sönmesini istediğini ifade etti. 

Ulamış'ta yangın

seferihisarhaber.com internet sitesinin haberine göre bu akşam 20.40 saatlerinde Bademler köyü sınırlarında ama Ulamış mahallesi yanında olan Güzel Çiftlik ve Hisar Evleri sitelerinin makilik ve ağaçlık alanında yeni bir yangın başladı, Seferihisar itfaiyesi, Seferihisar Belediyesi Ağır İş Makinaları ve Orman yangın ekibi yangına kısa sürede müdahale ederek yangının çevre evlere sıçramasını engelledi ama bitmeyen rüzgar şu an için söndürme çalışmalarını aksatmasına rağmen söndürme çalışmaları başarılı bir şekilde sonuçlandı.. Olay yerine Seferihisar Kaymakamı İlhan Abay, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’da gelerek yetkililerden durum hakkında bilgi aldı.

Aynı sitenin haberine göre bu yangını çıkartan şahıslar jandarma tarafından yakalandı. Ulamış mahallesi yanında olan Güzel Çiftlik ve Hisar Evleri sitelerinin makilik ve ağaçlık alanında yeni bir yangın başlatan şahıslar sitenin güvenlik kameralarına takıldı.. 07… plakalı ford marka bir araçla Çamtepe köyü üzerinden İzmir’e kaçmak isteyen iki kişi jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Bu arada Gödence ve Menders'ten de yangın haberleri geliyor. Bu yangınlarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.